Τροχοί & TIR

ErmisBus Tourer HD

Πολυτελές με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, κατασκευασμένο από την ErmisBus πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο Mercedes-Benz Atego από την Daimler AG. To Tourer HD 37+1+1 θέσεων έκανε την εμφάνισ
Κυριακή 08/12/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ένα πολυτελές, σύγχρονων προδιαγραφών, πούλμαν από την ErmisBus.
Ένα πολυτελές, σύγχρονων προδιαγραφών, πούλμαν από την ErmisBus.

Πολυτελές με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, κατασκευασμένο από την ErmisBus πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο Mercedes-Benz Atego από την Daimler AG. To Tourer HD 37+1+1 θέσεων έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά, την ίδια στιγμή που εκπρόσωποι του ομίλου Daimler AG απένειμαν στον Δημήτρη Μιχαλόπουλο το «πιστοποιητικό συμμόρφωσης» που αποδεικνύει ότι το πούλμαν πληροί τα αυστηρά κατασκευαστικά πρότυπα της Mercedes-Benz. «Παράλληλα με αυτό, μέσα από τη συνεργασία μας με τη γερμανική πλευρά για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου project, η Daimler AG πιστοποίησε την ErmisBus ως Mercedes-Benz Special Bus & Truck Partner», ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος σημειώνοντας: «Είμαστε οι μόνοι στην Ευρώπη που λάβαμε αυτή την πιστοποίηση. Αυτά, για τον Έλληνα πελάτη μας σημαίνουν ότι τα οχήματα είναι επίσημα πιστοποιημένα ως προς την κατασκευή τους, με δικαίωμα να φέρουν τα σήματα και το αστέρι της Mercedes-Benz και επιπλέον καλύπτονται από πανευρωπαϊκή εγγύηση σε όλο το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε πως το συγκεκριμένο project διήρκησε 2,5 χρόνια και πλέον το Tourer προσφέρεται με πανευρωπαϊκή έγκριση τύπου και ήδη διατίθεται από το δίκτυο αντιπροσώπων σε αρκετές χώρες της Ευρώπης πέραν της Ελλάδος όπως στην Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Κροατία κ.α.

Το λεωφορείο το γνωρίσαμε στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. όπου έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης των παραπάνω πιστοποιητικών από τους εκπροσώπους της Daimler AG προς τον Δημήτρη Μιχαλόπουλο, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ιωάννη Καλλίγερου και του Γενικού Διευθυντή Επαγγελματικών Οχημάτων Αντώνη Ευαγγελούλη της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε.

Πολυτελές, σύγχρονων προδιαγραφών

Το Tourer HD της ErmisBus εξοπλίζεται με τον καταξιωμένο 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα ΟΜ 936 της Mercedes-Benz, ο οποίος πληροί τις αυστηρότερες αντιρρυπαντικές προδιαγραφές, Euro 6 D. Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 7,7 λίτρων και αποδίδει 238 ίππους ισχύος και 1.000 Nm ροπής, τιμές υπεραρκετές για να κινήσουν με άνεση το λεωφορείο μικτού βάρους 12 τόνων. Στα «συν» της γραμμής κίνησης περιλαμβάνεται και το (προαιρετικό) 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift 3 της Mercedes-Benz, το οποίο συνεργάζεται άψογα με τον κινητήρα, πραγματοποιώντας άμεσες και «βελούδινες» αλλαγές ταχυτήτων.

Ιδιαίτερα προσεγμένο και καλοφτιαγμένο είναι το πολυτελές «Super-Luxury» σαλόνι των 37 επιβατών του midi-bus της ErmisBus, το οποίο στην έκδοση της παρουσίασής μας φέρει επιπλέον τουαλέτα και ψυγείο αναψυκτικών. Την αίσθηση ποιότητας αναβαθμίζουν η VIP οροφή με ειδικά κανάλια αεροπορικού τύπου και καπελιέρες χειροαποσκευών, ο κρυφός φωτισμός LED και το βιομηχανικό δάπεδο όψης ξύλου. Ο διαθέσιμος εξοπλισμός άνεσης είναι παραπάνω από πλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων DVD player με δύο οθόνες TFT-LCD 19 ιντσών, εσωτερική κάμερα για την καμπίνα επιβατών, όπως και κάμερα οπισθοπορείας, οι ενδείξεις της οποίας φιλοξενούνται στην οθόνη των 12,7 ιντσών που βρίσκεται στο ταμπλό. Εκεί, στον χώρο εργασίας του οδηγού ο οποίος έχει στη διάθεσή του ένα κάθισμα με αερανάρτηση Original Mercedes-Benz και δερμάτινο τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος και μήκος, συναντάμε επιπλέον ηλεκτρικό παράθυρο και κουρτίνες. Την εργασία του οδηγού απλουστεύουν οι τηλεχειριζόμενες πόρτες ηλεκτροπνευματικής λειτουργίας και το σύστημα κεντρικού κλειδώματος των μπαγκαζιερών. Το ταξίδι των επιβατών, από την άλλη, αναβαθμίζουν τα πανοραμικά παράθυρα και τα καθίσματα Bucket-Softline από συνθετικό δέρμα και με μηχανισμό πλαγιολίσθησης προς τον διάδρομο. Επιπλέον, οι επιβάτες έχουν ατομικές θύρες USB, όπως και τραπεζάκια.

Τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας και άνεσης αναβαθμίζουν το cruise control, το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (LANE ASSIST) και ο αισθητήρας εξωτερικού φωτός και βροχόπτωσης. Εξωτερικά, το λεωφορείο της ErmisBus εξοπλίζεται (προαιρετικά) με ζάντες αλουμινίου 19,5 ιντσών και με Xenon φώτα με σύστημα πλύσης Original Mercedes-Benz.

Στις εγγυήσεις που παρέχονται προς τους πελάτες, περιλαμβάνονται εγγύηση 3 χρόνων (ή 250.000 χλμ.) στο σύστημα μετάδοσης κίνησης (κινητήρας, κιβώτιο, διαφορικό). Για τα υπόλοιπα εξαρτήματα προσφέρεται εγγύηση ενός έτους σε όλα τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ανά την Ευρώπη της Mercedes-BenzEvobus. Επιπλέον, το αμάξωμα του λεωφορείου συνοδεύει εγγύηση δύο ετών ή 250.000 χλμ. (όποιο έρθει πρώτο).

PreviousNext