Τροχοί & TIR

Θερμική διαχείριση ηλεκτρικών από τη Webasto

Το νέο σύστημα θερμικής διαχείρισης (Thermal Management System) για ηλεκτρικά οχήματα, παρουσίασε πρόσφατα η Webasto, με την εταιρεία να δημιουργεί ένα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο περιλαμβ
Παρασκευή 20/12/2019 - 12:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το νέο σύστημα θερμικής διαχείρισης (Thermal Management System) για ηλεκτρικά οχήματα, παρουσίασε πρόσφατα η Webasto, με την εταιρεία να δημιουργεί ένα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει την μπαταρία Webasto CV Standard που προορίζεται για επαγγελματικά οχήματα.

Το σύστημα εξασφαλίζει σταθερές και βέλτιστες θερμοκρασίες για τους επιβάτες, τις μπαταρίες, τη γραμμή κίνησης και τα ηλεκτρονικά του κάθε οχήματος. Το Thermal Management System της Webasto βασίζεται στην αρχή ανάκτησης της θερμότητας που αποβάλλεται, προκειμένου να ενισχύσει τη θέρμανση της καμπίνας και τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας, γεγονός που οδηγεί στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας κατά περίπου 25%.

Σημειώνεται, πως το σύστημα περιλαμβάνει τον θερμαντήρα υψηλής τάσης HVH 100 με σταθερή απόδοση 95%, όπως και το Cronus Smart, το οποίο λειτουργεί ως κεντρική μονάδα που ελέγχει όλες τις παραμέτρους του συστήματος. Αξίζει να αναφερθεί, πως το εν λόγω σύστημα της Webasto μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε τύπο οχήματος. Σημειώνεται, τέλος, πως η Webasto παρουσίασε πρόσφατα και το σύστημα φόρτισης Webasto Pure, το οποίο προσφέρει ισχύ φόρτισης από 3,7 έως 22 kW και απευθύνεται σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα που χρησιμοποιούν βύσματα φόρτισης «Type 2».

PreviousNext