Τροχοί & TIR

FlixBus: Ο παγκόσμιος ηγέτης στα πούλμαν

Σε συνεχή άνοδο βρίσκεται η εταιρεία συγκοινωνιών «FlixMobility», η οποία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με λεωφορεία (FlixBus), τρένα (FlixTrain) και πρόσφατα με αυτοκίνητα (FlixCar). Συγκε
Πέμπτη 26/03/2020 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε συνεχή άνοδο βρίσκεται η εταιρεία συγκοινωνιών «FlixMobility», η οποία προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με λεωφορεία (FlixBus), τρένα (FlixTrain) και πρόσφατα με αυτοκίνητα (FlixCar).

Συγκεκριμένα, μόνο κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, η FlixMobility μετέφερε περισσότερους από 62 εκ. επιβάτες, μια επίδοση που συνιστά άνοδο κατά 37% σε σχέση με το 2018, το οποίο με τη σειρά του είχε κλείσει με άνοδο κατά 40% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία ξεκίνησε από το Μόναχο της Γερμανίας και σήμερα εξυπηρετεί 30 χώρες και 2.500 προορισμούς. «Σε μόλις επτά χρόνια καταφέραμε να γίνουμε ο μεγαλύτερος πάροχος λεωφορείων του κόσμου, με περισσότερα από 400.000 καθημερινά δρομολόγια προς χιλιάδες προορισμούς», δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της FlixMobility, André Schwämmlein.

Σημειώνεται, πως στα τέλη του 2019, η FlixMobility έκανε άνοιγμα προς την Ασία, εισερχόμενη στην αγορά της Ουκρανίας και αποκτώντας την Kamil Koç, τη μεγαλύτερη εταιρεία πούλμαν της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται, πως η FlixBus δραστηριοποιείται στις Η.Π.Α. από το 2018 και πέρυσι διεύρυνε το δίκτυό της στην αμερικάνικη χώρα. Επιπλέον, στους στόχους της εταιρείας για τη νέα δεκαετία, περιλαμβάνεται και η είσοδός της στην αγορά της Νοτίου Αμερικής.

Με τρένα και αυτοκίνητα

Στο μεταξύ, το 2018 ήταν η χρονιά ίδρυσης της FlixTrain, η οποία ξεκίνησε γρήγορα να διευρύνει το δίκτυό της στη Γερμανία. Την επόμενη χρονιά η εταιρεία επιχείρησε να βγει εκτός χώρας και ήδη φέτος σχεδιάζεται η δρομολόγηση «πράσινων» σιδηροδρομικών συρμών στη Σουηδία.

Επιπλέον, λίγο πριν εκπνεύσει η προηγούμενη χρονιά, ιδρύθηκε η FlixCar, μια δωρεάν πλατφόρμα διαμοιρασμού αυτοκινήτων, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά της Γαλλίας, ενώ ήδη δρομολογείται η επέκτασή της και σε άλλες χώρες. Στο μεταξύ, πέρυσι γιόρτασε το ένα εκατομμύριο επιβάτες η υπηρεσία FlixBus Charter, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να κλείσουν ιδιωτικά ταξίδια με πούλμαν με τον οδηγό της αρεσκείας τους.

Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως στόχος της FlixMobility είναι μέχρι το 2030 να εμφανίζει πλήρως ουδέτερες εκπομπές ρύπων CO2. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία δοκιμάζει πιλοτικά αυτή την περίοδο λεωφορεία υδρογόνου και επιπλέον σχεδιάζει προσεχώς να δοκιμάσει και οχήματα που κινούνται με βιοκαύσιμα.

PreviousNext