Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα – Γιώργος Ξυπόλυτος

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από το Πικέρμι και τον Γιώργο Ξυπόλυτο, ιδιοκτήτη ενός Mercedes-Benz Atego με ανοξείδωτο βυτίο για τη μεταφορά νερού. Καθημερινά μεταφέρει νερό στην Ανατολική Αττική
Κυριακή 01/03/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από το Πικέρμι και τον Γιώργο Ξυπόλυτο, ιδιοκτήτη ενός Mercedes-Benz Atego με ανοξείδωτο βυτίο για τη μεταφορά νερού. Καθημερινά μεταφέρει νερό στην Ανατολική Αττική τροφοδοτώντας οικίες και επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας διάφορες δύσκολες καταστάσεις, κυρίως εξαιτίας των στενών δρόμων που κινείται.

Ωστόσο, ήταν παρών σε ένα περιστατικό το οποίο τον έχει σημαδεύσει όλα αυτά τα χρόνια και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει. Αναφέρεται στις φονικές πυρκαγιές του 2018 που ξέσπασαν στο Νταού Πεντέλης και έφτασαν μέχρι το Μάτι Αττικής, όπου έχασαν την ζωή τους δεκάδες συμπολίτες μας. Ο Γιώργος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε μέσα στις φλόγες, προσπαθώντας εθελοντικά, να σβήσει τη φωτιά. Φόρτωσε νερό στο βυτίο του και επιχειρούσε για πολλές ώρες στις πληγείσες περιοχές, βοηθώντας παράλληλα και όποιον συνάνθρωπό μας είχε ανάγκη.

Ξεκίνησα στη μεταφορά νερού από το 1990 και η πρώτη μου επαφή με Mercedes-Benz ήταν με το μοντέλο 1413 με τη μούρη. Το 2007 αγόρασα το σημερινό μου φορτηγό, το Atego 1828. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ιδανικό για τη δουλειά μου, γιατί έχει κοντό μεταξόνιο και είναι πολύ ευέλικτο. Υπάρχουν όμως σημεία που η πρόσβαση είναι εφικτή κάνοντας μόνο όπισθεν για μεγάλη απόσταση και όπως καταλαβαίνετε ο χώρος για ελιγμούς είναι περιορισμένος. Κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται με απόλυτη ακρίβεια! Επίσης, έχει οικονομικό κινητήρα και είναι ξεκούραστο στην οδήγησή του. Με την τακτική και σωστή συντήρησή του με ταξιδεύει καθημερινά χωρίς άγχος και προβλήματα. Να αναφέρω ότι το εργοστασιακό δίσκο-πλατό το άλλαξα για πρώτη φορά στα 820.000 χιλιόμετρα.

Διαβάστε περισσότερα για τον Γιώργο Ξυπόλυτο και άλλες ιστορίες στο

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Το περιστατικό που με έχει στιγματίσει είναι αυτό που έζησα το καλοκαίρι του 2018 όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην περιοχή μου, κοντά στο Νταού Πεντέλης. Ήμουν δρομολόγιο στην περιοχή και κάποια στιγμή το απόγευμα, όταν είδα μαύρους καπνούς και φλόγες, έτρεξα προς το σημείο που είχε ξεσπάσει η φωτιά, να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Εκείνη την ώρα κινδύνευαν φίλοι και γνωστοί μου και έπρεπε να κάνω οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μου, για να τους σώσω. Το θέαμα που αντίκρισα ήταν πρωτόγνωρο και σοκαριστικό για εμένα. Είδα φλόγες να ξεπηδούν σε ύψος μεγαλύτερο των έξι μέτρων και να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Όμως έπρεπε να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να δράσω άμεσα, όπως και έκανα. Γέμιζα με νερό το βυτίο μου και με τις μάνικες εκτόξευα με δύναμη το νερό στη φωτιά. Η κατάσταση ήταν αποπνικτική με πολύ καπνό ο οποίος δυσκόλευε την αναπνοή μου.

Επίσης, η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή και κάποιες φορές για να αισθανθώ καλύτερα έμπαινα στην καμπίνα του φορτηγού μου, για μια ανάσα δροσιάς από τον κλιματισμό. Αντιδρώντας τόσο γρήγορα εγώ και κάποιοι άλλοι εθελοντές που ήταν μαζί μου, μπορώ να πω ότι σώσαμε ένα μεγάλο μέρος του οικισμού. Έπειτα, φόρτωσα το βυτίο με νερό και ακολουθούσα την φωτιά προσπαθώντας να τη σβήσω ή έστω να την περιορίσω. Για πολλές ώρες κινούμουν μεταξύ του οικισμού Νέου Βουτζά και Μάτι βοηθώντας οποιονδήποτε είχε ανάγκη. Παράλληλα συνέδραμα τους πυροσβέστες οι οποίοι μου υποδείκνυαν τα σημεία που έπρεπε να μεταφέρω νερό. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση το φορτηγό μου απέδειξε την αξιοπιστία του, χωρίς να περάσει καπνός στο εσωτερικό της καμπίνας με κίνδυνο να μην μπορώ να οδηγήσω ή να πάθω κάτι από τις αναθυμιάσεις. Οι εικόνες που αντίκρισα εκείνη την ημέρα δεν πρόκειται να σβηστούν ποτέ από τη μνήμη μου.

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε τόσο άμεσα και αυτόν το μήνα. Μας στείλατε πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα.

PreviousNext