Τροχοί & TIR

Επενδύοντας στην ασφάλεια

Μία στις τρεις μεταφορικές εταιρείες παγκοσμίως θεωρεί την ασφάλεια ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία καινοτομίας. Την ίδια στιγμή, περισσότερες από 9 στις 10 εταιρείες έχουν ήδη εφαρμόσει καινοτομίες με γν
Τρίτη 21/04/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μία στις τρεις μεταφορικές εταιρείες παγκοσμίως θεωρεί την ασφάλεια ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία καινοτομίας. Την ίδια στιγμή, περισσότερες από 9 στις 10 εταιρείες έχουν ήδη εφαρμόσει καινοτομίες με γνώμονα την ασφάλεια, με τις λύσεις που επιλέγονται να ποικίλλουν από την τεχνολογία των οχημάτων και τον ανθρώπινο παράγοντα, έως τη γενική λειτουργία της κάθε επιχείρησης.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την πιο πρόσφατη μελέτη της IRU (Διεθνής Ομοσπονδία Οδικών Μεταφορών), σύμφωνα με την οποία τα κυριότερα οφέλη από την υιοθέτηση των καινοτομιών στον τομέα της ασφάλειας είναι τα εξής:

  • Ενίσχυση της παραγωγικότητας: Η εφαρμογή διαδικασιών, συστημάτων και τεχνολογιών ασφάλειας -όπως η αναβάθμιση του εξοπλισμού των οχημάτων, η παρακολούθηση των οδηγών κ.α.- μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε πιο αποτελεσματική λειτουργία της κάθε εταιρείας, η οποία είναι συνεπής με τις προθεσμίες παράδοσης και βελτιστοποιεί το συνολικό της κόστος.

  • Καλύτερη φήμη της εταιρείας: Η φήμη της κάθε εταιρείας δημιουργείται από τις πράξεις της και από τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για αυτήν. Έτσι, ανεξαρτήτως μεγέθους, οι εταιρείες που έχουν δεχθεί με θέρμη τις καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας, επωφελούνται από μια καλύτερη, κοινωνικά υπεύθυνη εικόνα.

  • Νεότερο εργατικό δυναμικό: Τα καλύτερα εργαλεία ασφαλείας δημιουργούν ευχαριστημένους υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδύσεις στην ασφάλεια όχι μόνο προσελκύουν μια νέα γενιά οδηγών, αλλά επιπλέον τους δίνουν έναν ακόμα λόγο να παραμείνουν στην εταιρεία. Με την ηλικία των οδηγών φορτηγών να βρίσκεται κατά μέσο όρο σήμερα στα 50 έτη, η προσέλκυση των νεότερων οδηγών είναι καθοριστική για τη νέα δεκαετία.

PreviousNext