Τροχοί & TIR

Ford Transit: Βρίσκει τον χώρο στάθμευσης και παρκάρει (+VIDEO)

«Active Park Assist» ονομάζει η Ford την τεχνολογία που διευκολύνει τους οδηγούς των Transit και Transit Custom να παρκάρουν το όχημά τους. Το εν λόγω σύστημα, αρχικά εντοπίζει έναν κατάλληλο χώρο σ
Πέμπτη 09/04/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Active Park Assist» ονομάζει η Ford την τεχνολογία που διευκολύνει τους οδηγούς των Transit και Transit Custom να παρκάρουν το όχημά τους. Το εν λόγω σύστημα, αρχικά εντοπίζει έναν κατάλληλο χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια παρκάρει ημιαυτόνομα το όχημα, με τον οδηγό να ελέγχει μόνο το γκάζι και το φρένο.

Σημειώνεται, πως το Active Park Assist επιτρέπει το παρκάρισμα σε παράλληλους χώρους στάθμευσης ή σε κενά μεταξύ παρκαρισμένων οχημάτων στο πλάι του δρόμου, αρκεί το μήκος τους να είναι μεγαλύτερο κατά 0,8 μ. από το μήκος του οχήματος.

Αναλυτικότερα, η τεχνολογία Active Park Assist, η οποία διατίθεται με τα Transit και Transit Custom που λανσαρίστηκαν το 2019, επικοινωνεί με 12 αισθητήρες υπερήχων που βρίσκονται κατανεμημένοι σε όλο το όχημα. Το σύστημα μπορεί να παρκάρει το van σε δρόμους χωρίς κράσπεδα, ευθυγραμμίζοντάς το με ένα άλλο σταθμευμένο όχημα. Επιπλέον, λειτουργεί ακόμα και σε περιπτώσεις που η επιφάνεια του χώρου στάθμευσης είναι επικλινής.

Μέρος του πακέτου είναι η λειτουργία ParkOut Assist, η οποία καθοδηγεί αυτόματα το όχημα κατά την έξοδό του από ένα χώρο στάθμευσης, με τον οδηγό να ελέγχει το γκάζι και το φρένο. Επιπλέον, περιλαμβάνει το Cross Traffic Alert, μέσω του οποίου ο οδηγός προειδοποιείται όταν εξέρχεται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης, για πιθανή έλευση οχημάτων ή ποδηλάτων πίσω του.

Ακόμα, το σύστημα Side Sensing System εκπέμπει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις για την ύπαρξη εμποδίων στη γύρω περιοχή, βοηθώντας τους οδηγούς να ελίσσονται με χαμηλή ταχύτητα. Επιπροσθέτως, οι εμπρός και πίσω κάμερες με ευρυγώνιους φακούς, προβάλλουν λήψεις που διευκολύνουν τον εντοπισμό οχημάτων, πεζών ή δικυκλιστών που πλησιάζουν σε μία τυφλή διασταύρωση ή όταν εξέρχονται από χώρο στάθμευσης ή ιδιωτική οδό. Τέλος, η κάμερα οπισθοπορείας είναι ψηλά τοποθετημένη, πάνω από τις πόρτες φόρτωσης, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη ορατότητα κατά την κίνηση του οχήματος προς τα πίσω, ιδιαίτερα με τις πίσω πόρτες ανοιχτές.

Video URL
PreviousNext