Τροχοί & TIR

DAF δια χειρός Leyland

Το υπ’ αριθμόν 10.000 φορτηγό με βάση τα μοντέλα της DAF, κατασκεύασε πρόσφατα στο εργοστάσιό της η βρετανική Leyland Truck, η οποία -όπως και η ολλανδική μάρκα- ανήκει στον όμιλο PACCAR. Το εν λόγω
Κυριακή 24/05/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το υπ’ αριθμόν 10.000 φορτηγό με βάση τα μοντέλα της DAF, κατασκεύασε πρόσφατα στο εργοστάσιό της η βρετανική Leyland Truck, η οποία -όπως και η ολλανδική μάρκα- ανήκει στον όμιλο PACCAR.

Το εν λόγω φορτηγό που έπιασε αυτό το ορόσημο παραγωγής, είναι ένα 12τόνο DAF LF 180, το οποίο αποκτήθηκε από την εταιρεία Hallam Express που εδρεύει στο Σέφιλντ της Βόρειας Αγγλίας.

Σημειώνεται, πως το παραπάνω εντάσσεται στο πρόγραμμα «PACCAR body», το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από το 2007 και έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 500 πελάτες. Αφορά σε 4x2 μονά φορτηγά DAF LF και DAF CF, πάνω στα οποία η βρετανική μάρκα κατασκευάζει εκδόσεις κουρτίνας, κλειστής καρότσας κ.α., προσφέροντας πλήθος επιλογών σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις του αμαξώματος και στα χαρακτηριστικά της καρότσας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η μεγάλη πλειοψηφία των δεξιοτίμονων DAF που πωλούνται στο Ην. Βασίλειο, έχουν κατασκευαστεί από τη Leyland Trucks στο εργοστάσιό της, από τις γραμμές παραγωγής του οποίου πέρυσι εξήλθαν περισσότερα από 19.500 οχήματα. Από αυτά, τα 12.500 παρέμειναν στο νησί, ενώ τα υπόλοιπα εξήχθησαν.

PreviousNext