Δύο νέα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) λανσάρει η Webasto, τα HFT 300 και HFT 600, τα οποία απαιτούν σύνδεση 12 ή 24 Volt και μπορούν να τοποθετηθούν στο εσωτερικό όλων των επαγγελματικών οχημάτων, όπως για παράδειγμα ασθενοφόρων, λεωφορείων και τραμ.

Είναι ικανά να φιλτράρουν σωματίδια μικρότερα των 0,3 μικρομέτρων, από πέντε έως δέκα κυβικά μέτρα αέρα ανά λεπτό, συμπεριλαμβανομένων αερομεταφερόμενων ιών, βακτηρίων, αερολυμάτων και σκόνης. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο βαθμός καθαρισμού αντιστοιχεί στο 99,995%.

Σημειώνεται, πως διατίθενται δύο μήκη φίλτρου, στα 60 εκ. (HFT 300) και 120 εκ. (HFT 600), τα οποία -όπως υποδηλώνει και το όνομά τους- είναι σε θέση να απολυμάνουν 300 ή 600 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, αντίστοιχα. Αμφότερα έχουν διάμετρο 20 εκ. και ζυγίζουν 3,1 και 5,5 κιλά, αντίστοιχα. Σε λιγότερο από 30 λεπτά μπορούν να τοποθετηθούν σε πλήθος θέσεων, με τη Webasto να προσφέρει και τα σχετικά στηρίγματα.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως τα εν λόγω φίλτρα της Webasto συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της κατηγορίας φίλτρου HEPA H14 και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όπως και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).