Νέο Opel Vivaro 4x4

Σάβ, 05/09/2020 - 11:00
Σε τρία μήκη λανσάρεται το νέο Opel Vivaro 4x4.

Μετά το Combo Cargo 4x4, η Opel παρουσιάζει την τετρακίνητη έκδοση του μεγαλύτερου Vivaro.

Διαθέσιμο ως panel van σε τρία μήκη – small, medium και large – με δίλιτρους κινητήρες και χωρητικότητα χώρου φόρτωσης έως 6,6 κυβικά μέτρα, το Vivaro 4x4 προσφέρει εκτός δρόμου ικανότητες για την κίνηση σε εργοτάξια ή κακοτράχαλες διαδρομές.

Υπενθυμίζεται, πως το σύστημα τετρακίνησης προέρχεται από τους Αλσατούς ειδικούς της Dangel, που πραγματοποιούν τις 4x4 μετατροπές στην τιμή των 6.400€ για το Combo Cargo και των 6.665€ για το Vivaro (+ 1.000€/300€ αντίστοιχα για την προετοιμασία της μετατροπής από την Opel, όλες τιμές Γερμανίας, χωρίς ΦΠΑ).

Σημειώνεται, πως με πρόσθετη απόσταση από το έδαφος έως 60 χλστ. (συνολικά έως 245 χλστ.), το Vivaro 4x4 εμφανίζει γωνίες προσέγγισης/διαφυγής μέχρι 23,2ο /33,8o αντίστοιχα και γωνίες ράμπας έως 23,4o. Αναφορικά με την ικανότητα «αναρρίχησης», το Vivaro 4x4 μπορεί να διαχειρίζεται κλίσεις έως 45%, ανάλογα με το ωφέλιμο φορτίο (έως 1.344 κιλά) και άλλους παράγοντες, όπως τα ελαστικά και η επιφάνεια του δρόμου.

Αξίζει να αναφερθεί, πως το Vivaro 4x4 διατίθεται προαιρετικά με μια ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης και προηγμένων τεχνολογιών. Μεταξύ άλλων, συναντάμε την εμπρός κάμερα και τα συστήματα υποστήριξης με έλεγχο μέσω ραντάρ, που περιλαμβάνουν υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist), αναγνώριση οδικών σημάτων (speed sign recognition), αυτόματο cruise control, προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης (forward collision warning) και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (emergency braking), προειδοποίηση τυφλού σημείου (blindspot warning) και park pilot μπροστά και πίσω.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα συστήματα infotainment Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro, που συνοδεύονται από μία οθόνη αφής 7,0 ιντσών. Μεγάλη ευκολία προσφέρει το «OpelConnect», με το οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν μέσω smartphone, πρόσβαση στην κατάσταση του οχήματος και σε σχετικές πληροφορίες.