Τροχοί & TIR

Simply the Best

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τριγυρνάνε οι νταλίκες στην Αθήνα, λέει το γνωστό λαϊκό άσμα και κάθε φορά που το ακούω έρχεται στο μυαλό μου μία συγκεκριμένη εικόνα. Τα λαχαναγορίτικα φορτηγά τα οπ
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 13/09/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Simply the Best από το Αστέρι Λακωνίας.
Simply the Best από το Αστέρι Λακωνίας.

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τριγυρνάνε οι νταλίκες στην Αθήνα, λέει το γνωστό λαϊκό άσμα και κάθε φορά που το ακούω έρχεται στο μυαλό μου μία συγκεκριμένη εικόνα. Τα λαχαναγορίτικα φορτηγά τα οποία όλη μέρα φορτώνουν προϊόντα μαναβικής και το βράδυ «πιάνουν» αγορά, όπως συνηθίζουμε να λέμε, ξεφορτώνοντας στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών.

Tα λαχαναγορίτικα φορτηγά είναι στο σύνολό τους σε άψογη κατάσταση και πάντα στην πένα από μπροστά μέχρι πίσω. Άλλωστε η φύση της συγκεκριμένης δουλειάς είναι απαιτητική και μία αβαρία στο δρόμο μπορεί να κοστίσει ακριβά. Ένα τέτοιο φορτηγό, το οποίο είναι αψεγάδιαστο, παρά την ηλικία του, είναι της οικογένειας Πλεμμένου από το Αστέρι Λακωνίας το οποίο σας παρουσιάζουμε.

Παράδοση στη μεταφορά

Το Volvo της παρουσίασης ανήκει σε μερακλήδες και αγωνιστές αυτοκινητιστές, δεύτερης και τρίτης γενιάς, όπου στο DNA τους έχει περάσει το μικρόβιο της αγάπης για το φορτηγό. Όλα ξεκίνησαν το 1970 από τον παππού Σωτήρη Πλεμμένο και εν συνεχεία το 1985 μπήκε στο επάγγελμα ο γιος του Γιώργος. Από κοινού έκαναν δρομολόγια από τη Σπάρτη στην Αθήνα και το 2011 έπιασε το επαγγελματικό τιμόνι και ο Σωτήρης Πλεμμένος ο νεότερος. Βέβαια η θητεία του στο χώρο ξεκίνησε πολύ νωρίτερα καθώς από μικρή ηλικία ακολουθούσε τον πατέρα του, μαθαίνοντας έτσι τα μυστικά της δουλειάς. «Όταν τα παιδιά της ηλικίας του έπαιζαν στη γειτονιά, ο Σωτήρης ήξερε ήδη να κωλώνει την νταλίκα στις ράμπες», μας είπε ο πατέρας του.

Volvo: Δύναμη παντού και πάντα

Ο Γιώργος και ο Σωτήρης είναι απόλυτοι και κάθετοι στη μάρκα φορτηγών που τους αρέσει. Μάλιστα, δεν αναφέρονται καν στις υπόλοιπες μάρκες. Για αυτούς, το Volvo είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο δρόμο. Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους το FH-16 520 έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: δύναμη και ξεχωριστό στυλ. Και αν κάποιος σκεφτεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει υψηλή κατανάλωση καυσίμου, η απάντηση έρχεται από το ίδιο το FH, όταν στις μεγάλες ανηφόρες της διαδρομής σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι.

Κοιτώντας τις εικόνες με το Volvo της οικογένειας Πλεμμένου πιστεύετε ότι έχει στο ενεργητικό του περίπου πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα; Με τέτοια εμφάνιση σίγουρα όχι, καθώς μετά από τόσα χρόνια παραμένει δυναμικό και επιβλητικό. Σε αυτό βέβαια έχουν βάλει το χεράκι τους οι ιδιοκτήτες του.

Η αλήθεια είναι ότι το έχουν προσέξει ιδιαιτέρως, ξεκινώντας από έξω προς τα μέσα. Το λευκό χρώμα έχει φρεσκαριστεί και πάνω του έχουν μπει κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες κάνουν τη διαφορά, όπως ο γείσος από το μοντέλο 143 της Scania και οι καθρέφτες από το νεότερο μοντέλο FH. Στα πλαϊνά κάθε πόρτας έχει γίνει αερογραφία με τουρμπίνες, οι οποίες υποδηλώνουν τη δύναμη του Σουηδού. Η λευκή μαγεία ολοκληρώνεται στο εσωτερικό της με τις καπιτονέ επενδύσεις και τον περίτεχνο σχεδιασμό από τον ταπετσιέρη Νίκο Καζάκο.

PreviousNext