Τροχοί & TIR

«Πράσινη» η παραγωγή της Scania

Οι ιθύνοντες της Scania ανακοίνωσαν πρόσφατα πως τα δέκα μεγαλύτερα εργοστάσιά τους παγκοσμίως, τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια που δεν εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα. Η τελευταία μονάδα που ο
Τετάρτη 30/09/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι ιθύνοντες της Scania ανακοίνωσαν πρόσφατα πως τα δέκα μεγαλύτερα εργοστάσιά τους παγκοσμίως, τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια που δεν εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα.

Η τελευταία μονάδα που ολοκλήρωσε την εν λόγω μετάβαση, ήταν αυτή που βρίσκεται στο Τουκουμάν της Αργεντινής, όπου η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται πλέον από ένα αιολικό πάρκο (φωτό). Τα υπόλοιπα «καθαρά» εργοστάσια της Scania βρίσκονται στις εξής χώρες: Σουηδία (τρία), Ολλανδία (δύο), Βραζιλία, Φινλανδία, Γαλλία και Πολωνία.

Από κοινού, τα παραπάνω εργοστάσια καταναλώνουν ετησίως σχεδόν 450.000 MWh ενέργειας. Η μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια, υπολογίζεται πως θα επιτρέψει την αποφυγή 33.000 τόνων CO2 να διαρρέουν στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.

Σημειώνεται κλείνοντας, πως μέχρι το 2025, η Scania στοχεύει να μειώσει κατά το ήμισυ το αποτύπωμα άνθρακα, τόσο στις βιομηχανικές όσο και στις εμπορικές της δραστηριότητες, σε σύγκριση με το 2015. Η ίδια μείωση θα επιτευχθεί και στις χερσαίες μεταφορές ανά μεταφερόμενο τόνο.

PreviousNext