Τροχοί & TIR

Νέο Renault ZOE Van: Μικρό ηλεκτρικό με μεγάλη αυτονομία

Το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο της Renault, το ZOE, απέκτησε μια νέα επαγγελματική έκδοση που εντάσσεται στη γκάμα της Renault PRO+, πλάι στα επίσης ηλεκτρικά Kangoo Z.E. και Master Z.E. Όπως κα
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Σάββατο 19/09/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Νέα προσθήκη στη γκάμα της Renault PRO+, το πλήρως ηλεκτρικό ZOE Van.
Νέα προσθήκη στη γκάμα της Renault PRO+, το πλήρως ηλεκτρικό ZOE Van.

Το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο της Renault, το ZOE, απέκτησε μια νέα επαγγελματική έκδοση που εντάσσεται στη γκάμα της Renault PRO+, πλάι στα επίσης ηλεκτρικά Kangoo Z.E. και Master Z.E.

Όπως και το επιβατικό μοντέλο, το νέο ZOE Van εξοπλίζεται με ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW και μπαταρίες 52 kWh, που του προσδίδουν μέγιστη αυτονομία έως και 395 χλμ. Σε ένα wallbox των 7kW, η φόρτιση των μπαταριών διαρκεί 9 ώρες και 25 λεπτά, ενώ με ισχύ φόρτισης 22 kW η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3 ώρες. Αν το αυτοκίνητο συνδεθεί σε έναν ταχυφορτιστή DC των 50 kW, οι μπαταρίες φτάνουν στο 80% πληρότητας σε 70 λεπτά. Στον ίδιο σταθμό, μέσα σε 30 λεπτά το ZOE Van έχει αρκετή ενέργεια για να διανύσει 145 χλμ. ακόμα.

Σημειώνεται, πως το μικρότερο μοντέλο της Renault PRO+ -όπως και τα μεγαλύτερα- λανσάρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, τις Business και Business+. Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης είναι πλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πίνακα οργάνων με 10άρα TFT οθόνη, σύστημα infotainment Easy Link με οθόνη 7 ιντσών, air condition, ηλεκτρικές ευκολίες, είσοδο χωρίς κλειδί, αισθητήρες φώτων και βροχής, προβολείς LED και cruise control με speed limiter.

Επιπλέον, η έκδοση Business+ προσφέρει: GPS, πίσω αισθητήρες στάθμευσης, ασύρματη φόρτιση smartphone, αυτόματο κλιματισμό και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Πιο πλούσιο είναι και το πακέτο ασφάλειας, που περιλαμβάνει τις τεχνολογίες: Lane Keeping Assist (LKA), Lane Departure Warning (LDW), Automatic High Low Beam και Traffic Sign Recognition.

Για όσους επιθυμούν περισσότερα, διατίθεται και το πακέτο εξοπλισμού Technology Pack, το οποίο έχει στάνταρ τη μεγαλύτερη οθόνη αφής των 9,3 ιντσών. Προσφέρει ακόμα εμπρός – πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορείας. Οι υποψήφιοι πελάτες που ζουν σε ψυχρότερα κλίματα, έχουν την επιλογή του πακέτου Winter Pack, που περιλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι. Τα εταιρικά οχήματα στόλων αμφότερων των εκδόσεων, τέλος, μπορούν να εξοπλιστούν με τη μονάδα τηλεματικής Telematic Control Unit (TCU).

PreviousNext