Μετά από ακυρώσεις αγώνων και μεταθέσεις ημερομηνιών λόγω πανδημίας, δόθηκε τελικά στην πίστα του Most της Τσεχίας η πολυαναμενόμενη εκκίνηση στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγώνων Φορτηγών, με το ντεμπούτο να κρύβει εκπλήξεις και να δίνει υποσχέσεις πως η αγωνιστική συνέχεια -παρά τις αντιξοότητες- θα είναι άκρως συναρπαστική.

Στις 6 Οκτωβρίου 2019, λίγο πριν τις 4 μ.μ., δημοσιεύθηκε το επίσημο τελικό αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα της περσινής σεζόν. Κανείς δεν είχε φανταστεί εκείνη τη στιγμή ότι θα χρειαστούν 327 ημέρες και σχεδόν 23 ώρες, πριν καθοριστεί το αποτέλεσμα ενός άλλου αγώνα φορτηγών.

Οι λόγοι είναι γνωστοί και για πολλούς οδηγούς και τις ομάδες τους, ήταν μια μεγάλη ανακούφιση που κατάφεραν τελικά -παρά τις αντιξοότητες- να αγωνιστούν ξανά. Προϋπόθεση ήταν να ακολουθηθούν ευλαβικά οι νέοι κανόνες, καθώς ο ETRA (European Truck Racing Association) ως διοργανωτής των αγώνων, τήρησε αυστηρά τους κανόνες που θέτει η FIA. Το σχετικό έγγραφο περιείχε 21 σελίδες και περιέγραφε τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα της Τσεχίας.

Αναλυτικότερα, ορίστηκε μια «ζώνη υψηλής πυκνότητας» για τις αγωνιστικές ομάδες και τους «αξιωματούχους» (επίτροποι αγώνων, οργανωτική ομάδα, φωτογράφοι, τηλεοπτικό πλήρωμα κ.λ.π.). Η είσοδος σε αυτή τη ζώνη ήταν δυνατή μόνο αν κάποιος έφερε το ειδικό βραχιολάκι, ενώ όποιος βρισκόταν εκεί δεν μπορούσε να εισέλθει στο κέντρο πολυμέσων ή στις περιοχές θεατών. Σε κάθε αγωνιστική ομάδα επιτρεπόταν η παρουσία το πολύ οκτώ ατόμων.

Διαβάστε αναλυτικά την αγωνιστική δράση, στο τεύχος Οκτωβρίου (390) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου. Στο μεταξύ, απολαύστε στο παρακάτω βίντεο, τις καλύτερες στιγμές του εναρκτήριου αγώνα.