Τροχοί & TIR

Αυτόνομα Ford F-MAX

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, η πρώτη φάση των δοκιμών των Ford F-MAX σε σχηματισμούς platooning (ημιαυτόνομα κομβόι), που πραγματοποίησαν από κοινού η Ford Otosan και η εταιρεία τεχνολογίας A
Σάββατο 09/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, η πρώτη φάση των δοκιμών των Ford F-MAX σε σχηματισμούς platooning (ημιαυτόνομα κομβόι), που πραγματοποίησαν από κοινού η Ford Otosan και η εταιρεία τεχνολογίας AVL.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την αυτόνομη οδήγηση στις μεταφορές με βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Με αυτό το εγχείρημα R&D θα μπορέσουμε να προωθήσουμε την έξυπνη κινητικότητα, να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και την κατανάλωση καυσίμων και να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια. Μακροπρόθεσμα, στις επόμενες φάσεις του έργου στοχεύουμε στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 (SAE-Level 4) και στην πραγματοποίηση αυτόνομων “hub-to-hub” μεταφορών σε αυτοκινητόδρομους», δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής της Ford Otosan, Burak Gökçelik, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της Ford Otosan, που βρίσκεται στο Εσκίσεχιρ της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Σημειώνεται, πως η Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.S.) είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, στην οποία κατέχουν ίσο μερίδιο οι Ford Motor Company και Koç Holding. Ιδρύθηκε το 1959, απασχολεί περίπου 11.000 εργαζόμενους και αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής επαγγελματικών οχημάτων της Ford στην Ευρώπη. Επιπλέον, είναι μία από τις τρεις κορυφαίες εξαγωγικές εταιρείες της Τουρκίας, καθώς εξάγει οχήματα, κινητήρες και ανταλλακτικά σε 94 χώρες σε πέντε ηπείρους, των οποίων η αξία αγγίζει τα 5,7 δισ. δολάρια.

PreviousNext