Με μισό αιώνα εμπειρίας και εξειδίκευσης στο χώρο της επιβατικής μεταφοράς, η εταιρεία Hermes Tours, με έδρα την Κοζάνη αποτελεί ένα από τα κορυφαία τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας.

Μεταφέροντας ετησίως χιλιάδες ταξιδιώτες εντός και εκτός Ελλάδας με τα σύγχρονα λεωφορεία της, το όνομα της Hermes Tours έχει γίνει συνώνυμο της ποιοτικής και αξιόπιστης μεταφοράς. Ο ιδιοκτήτης της Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, επενδύει διαρκώς σε σύγχρονα λεωφορεία και σε καταρτισμένο προσωπικό. Τον συναντήσαμε στο πάρκινγκ της εταιρείας στην είσοδο της Κοζάνης όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του για διάφορα θέματα γύρω από τον κλάδο του.

T&T: Πότε ιδρύθηκε το γραφείο και από ποιους;

Κ.Φ.: Ιδρυτής είναι ο παππούς μου Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, όταν το 1964 αγόρασε το πρώτο τουριστικό λεωφορείο (Magirus Deutz 42 θεσεων). Στη συνέχεια, το 1974, ο πατέρας μου, Δημήτρης, δραστηριοποιήθηκε στη μεταφορά προσωπικού και σε μικρής εμβέλειας εκδρομές. Από τo 1990 ασχολούμαι ενεργά εγώ (τρίτη γενιά), παρέχοντας πλήρεις τουριστικές υπηρεσίες.

T&T: Τι στόλο διαθέτει η εταιρεία σας;

Κ.Φ.: Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε έναν από τους μεγαλύτερους και ασφαλέστερους στόλους τουριστικών λεωφορείων στη Βόρεια Ελλάδα με χωρητικότητα 19, 33, 50, 61, 69, 70, 72 και 84 θέσεων. Ο στόλος αποτελείται από 25 λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας και με ικανούς αριθμούς θέσεων ώστε να εξυπηρετήσουν κάθε ταξιδιωτική ανάγκη.

T&T: Ο στόλος σας είναι καινούργιος και σύγχρονος, πείτε μας δυο λόγια για τα λεωφορεία σας.

Κ.Φ.: Διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα, πολυτελή, νέα μοντέλα τουριστικών λεωφορείων. Σε όλα τα λεωφορεία υπάρχει κλιματισμός και είναι πλήρως εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα εργοστασιακά συστήματα ασφαλείας και άνεσης. Διαθέτουν τηλεόραση, DVD, WI-FI, δορυφορική κεραία και τουαλέτα. Πολλά είναι εξοπλισμένα με συστήματα πλοήγησης, γεγονός που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους οδηγούς και επιβάτες, όπως χάρτες, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους και πρόγνωση καιρού.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη, στο τεύχος Ιανουαρίου (393) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.