Τροχοί & TIR

HERMES TOURS: Μισός αιώνας ποιοτικής μεταφοράς

Με μισό αιώνα εμπειρίας και εξειδίκευσης στο χώρο της επιβατικής μεταφοράς, η εταιρεία Hermes Tours, με έδρα την Κοζάνη αποτελεί ένα από τα κορυφαία τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας. Μεταφέρον
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 03/01/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 25 λεωφορεία χωρητικότητας από 19 έως και 84 θέσεις. Τα λεωφορεία της εκτελούν εκδρομές στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.
Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 25 λεωφορεία χωρητικότητας από 19 έως και 84 θέσεις. Τα λεωφορεία της εκτελούν εκδρομές στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Με μισό αιώνα εμπειρίας και εξειδίκευσης στο χώρο της επιβατικής μεταφοράς, η εταιρεία Hermes Tours, με έδρα την Κοζάνη αποτελεί ένα από τα κορυφαία τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας. Μεταφέροντας ετησίως χιλιάδες ταξιδιώτες εντός και εκτός Ελλάδας με τα σύγχρονα λεωφορεία της, το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο της ποιοτικής και αξιόπιστης μεταφοράς. Ο ιδιοκτήτης της Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, επενδύει διαρκώς σε σύγχρονα λεωφορεία και σε καταρτισμένο προσωπικό. Τον συναντήσαμε στο πάρκινγκ της εταιρείας στην είσοδο της Κοζάνης όπου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του για διάφορα θέματα γύρω από τον κλάδο του.

T&T: Πότε ιδρύθηκε το γραφείο και από ποιους;

Κ.Φ.: Ιδρυτής είναι ο παππούς μου Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, όταν το 1964 αγόρασε το πρώτο τουριστικό λεωφορείο (Magirus Deutz 42 θεσεων). Στη συνέχεια, το 1974, ο πατέρας μου, Δημήτρης, δραστηριοποιήθηκε στη μεταφορά προσωπικού και σε μικρής εμβέλειας εκδρομές. Από τo 1990 ασχολούμαι ενεργά εγώ (τρίτη γενιά), παρέχοντας πλήρεις τουριστικές υπηρεσίες.

T&T: Τι στόλο διαθέτει η εταιρεία σας;

Κ.Φ.: Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε έναν από τους μεγαλύτερους και ασφαλέστερους στόλους τουριστικών λεωφορείων στη Βόρεια Ελλάδα με χωρητικότητα 19, 33, 50, 61, 69, 70, 72 και 84 θέσεων. Ο στόλος αποτελείται από 25 λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας και με ικανούς αριθμούς θέσεων ώστε να εξυπηρετήσουν κάθε ταξιδιωτική ανάγκη.

T&T: Ο στόλος σας είναι καινούργιος και σύγχρονος, πείτε μας δυο λόγια για τα λεωφορεία σας.

Κ.Φ.: Διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα, πολυτελή, νέα μοντέλα τουριστικών λεωφορείων. Σε όλα τα λεωφορεία υπάρχει κλιματισμός και είναι πλήρως εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα εργοστασιακά συστήματα ασφαλείας και άνεσης. Διαθέτουν τηλεόραση, DVD, WI-FI, δορυφορική κεραία και τουαλέτα. Πολλά είναι εξοπλισμένα με συστήματα πλοήγησης, γεγονός που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους οδηγούς και επιβάτες, όπως χάρτες, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους και πρόγνωση καιρού.

T&T: Τι εγκαταστάσεις έχετε και πόσα άτομα προσωπικό;

Κ.Φ.: Ο κεντρικός χώρος στάθμευσης και συντήρησης των λεωφορείων μας βρίσκεται στη Κοζάνη. Εδώ, καθημερινά πραγματοποιούνται έλεγχοι από εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να παρέχουμε πάντα το μέγιστο βαθμό ασφαλείας στις μετακινήσεις των πελατών μας. Επίσης διαθέτουμε δύο γραφεία πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών, ένα στη Κοζάνη και ένα στη Πτολεμαΐδα, σε κεντρικά σημεία των πόλεων και με εύκολη πρόσβαση για όλο τον κόσμο. Στην εταιρεία μας σήμερα απασχολούνται 32 εργαζόμενοι.

T&T: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού πραγματοποιείτε εκδρομές;

Κ.Φ.: Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούμε εκδρομές σε όλη την ηπειρωτική αλλά και νησιωτική Ελλάδα. Στο εξωτερικό αντίστοιχα προγραμματίζουμε ανάλογα με την εποχικότητα εκδρομές σε όλη την Ευρώπη αλλά και την Ασία.

T&T: Τι υπηρεσίες προσφέρετε στους πελάτες σας;

Κ.Φ.: Επί σειρά ετών τα έμπειρα στελέχη του γραφείου μας εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση οποιαδήποτε τουριστική υπηρεσία. Ενδεικτικά αναλαμβάνουμε:

  • Εκδρομές οδικές και αεροπορικές

  • Έκδοση αεροπορικών – ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

  • Οργάνωση πακέτων διακοπών και οργανωμένων ταξιδιών σε Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

  • Μετακινήσεις εισερχόμενου τουρισμού με τους έμπειρους και ξενόγλωσσους οδηγούς μας.

  • Σχολικές – φοιτητικές εκδρομές

  • Εκδρομές συλλόγων – σωματείων

  • Μεταφορά προσωπικού - μαθητών.

  • Ναυλώσεις λεωφορείων

T&T: Τι συνήθως σας ζητούν στα ταξίδια οι εκδρομείς;

Κ.Φ.: Ο πελάτης που θα ταξιδέψει οδικώς σίγουρα θα δώσει μεγάλη έμφαση στο μεταφορικό μέσο. Για εμάς, πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και στη συνέχεια η άνεσή του, κάτι που αποτελεί βασικό κανόνα σε όλες τις οδικές μετακινήσεις του γραφείου μας. Ο συνδυασμός των καινούριων λεωφορείων που διαθέτουμε καθώς και το πολύ έμπειρο εργατικό δυναμικό της εταιρείας μας, αναφέρομαι στους οδηγούς, μας καθιστούν στις κορυφαίες επιλογές στη Βόρεια Ελλάδα. Κάτι που αποδεικνύεται και από tour operators της χώρας μας που ζητούν να ναυλώσουν τα λεωφορεία μας σε Ελλάδα και Ευρώπη όλη τη χρονιά.

T&T: Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε στα ταξίδια σας;

Κ.Φ.: Το κάθε ταξίδι και ο κάθε προορισμός για εμάς είναι σαν να το κάνουμε για πρώτη φορά. Σίγουρα σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζουμε απρόβλεπτες καταστάσεις αλλά προσπαθούμε να αποκλείσουμε κάθε τι το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα. Για το λόγο αυτό επιλέγουμε πολύ σχολαστικά τον κάθε συνεργάτη μας (ξενοδοχεία/αεροπορικές – ακτοπλοϊκές εταιρείες) ώστε να αποκλείσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Στόχος της εταιρείας είναι να συνδυάσει την ασφάλεια με την πολυτέλεια και την άνεση, προκειμένου να χαραχθεί στη μνήμη του πελάτη η εμπειρία του τουρισμού, είτε αυτή είναι εντός είτε εκτός Ελλάδας.

T&T: Αναλαμβάνετε και σχολικές εκδρομές;

Κ.Φ.: Αναλαμβάνουμε την οργάνωση και τη διεκπεραίωση σχολικών εκδρομών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το τμήμα σχολικών εκδρομών μας που αποτελείται από έμπειρα στελέχη αναλαμβάνει τη μετακίνηση σχεδόν όλων των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας κάθε χρόνο. Στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι του τουρισμού δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό θέλοντας να ικανοποιήσουμε τον κάθε μαθητή – συνοδό καθηγητή με ποιοτικές υπηρεσίες σε μια εκδρομή που για όλους μας αποτελεί μοναδική και όνειρο ζωής.

T&T: Πόσο σας έχει επηρεάσει η φετινή πανδημία;

Κ.Φ.: Οι εξελίξεις παγκοσμίως με την πανδημία του Covid 19 έβαλαν δυστυχώς χειρόφρενο στα ταξίδια και στον κόσμο γενικότερα. Από την πλευρά μας κατά τη διάρκεια του Lockdown προσπαθήσαμε και ήρθαμε σε επαφή με τους συνεργάτες ξενοδόχους και καταφέραμε να προσφέρουμε στους υποψήφιους εκδρομείς ταξιδιωτικά πακέτα στην Ελλάδα σε πολύ καλές τιμές. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, όχι βέβαια στο βαθμό που θα περιμέναμε, και έτσι δειλά δειλά κάποιες εκδρομές πραγματοποιηθήκαν με απολυτή επιτυχία. Παρόλα αυτά καταγράφεται μείωση 85% της κίνησης σε σχέση με την περσινή χρονιά.

T&T: Από πότε βλέπετε ανάκαμψη; Τι μέτρα πρέπει να πάρει η πολιτεία για τη στήριξή σας;

Κ.Φ.: Όσο επικρατεί η αβεβαιότητα με την πανδημία, θεωρώ ότι θα αργήσουμε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Σίγουρα η πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις σε όλους τους κλάδους, ωστόσο θα πρέπει στο δικό μας κλάδο, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ, να δώσει μεγάλο βάρος, με φορολογικά κίνητρα καθώς και με κίνητρα για να ταξιδέψουν οι Έλληνες εντός της χώρας, μιας και οι εισερχόμενοι τουρίστες εξαιτίας της πανδημίας είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Ο κεντρικός χώρος στάθμευσης και συντήρησης των λεωφορείων βρίσκεται στην Κοζάνη. Στη μέση διακρίνεται το ιστορικό Mercedes-Benz LP 321 του’62, το οποίο η οικογένεια Φωτόπουλου αγόρασε και ανακατασκεύασε το 2017, δείχνοντας έτσι την αγάπη και φροντίδα της για τα λεωφορεία (διάβαζε Τ&Τ 391 Νοεμβρίου 2020).

Στο ίδιο τεύχος #393

Ποιοτικά ανώτερη και σημαντικά αναβαθμισμένη η νέα σειρά TG της ΜΑΝ η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της μεταφοράς, από διανομές μέχρι ειδικές μεταφορές.
Ο «Πατριάρχης» της Sarantis Trans.
PreviousNext