Ελαφρύ φορτηγό υδρογόνου η Toyota

Πέμ, 25/02/2021 - 08:00

Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο τριών τόνων και αυτονομία έως και 400 χλμ., σχεδιάζεται να έχουν τα ελαφρά φορτηγά κυψελών καυσίμου, που συμφώνησε πρόσφατα να εξελίξει η Toyota Motor Corporation σε συνεργασία με τη θυγατρική της Hino Motors, από κοινού με τις εταιρείες Seven-Eleven, FamilyMart και Lawson.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αργότερα φέτος οι πιο πάνω εταιρείες θα ξεκινήσουν να δοκιμάζουν στην πράξη τα εν λόγω ελαφρά φορτηγά υδρογόνου, προκειμένου να αξιολογηθούν τα χαρακτηριστικά τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίες, σε όρους παραγωγικότητας και αποδοτικότητας.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν στα logistics μεταξύ των αποθηκών και των καταστημάτων λιανικής, με τις συνεργάτιδες εταιρείες να καταθέτουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στην Toyota, η οποία θα τις λάβει υπόψη στην εξέλιξη της τελικής έκδοσης παραγωγής του φορτηγού.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από του χρόνου οι εταίροι του εγχειρήματος θα συνεργαστούν επιπλέον και σε ζητήματα που άπτονται της ευκολίας χρήσης των φορτηγών κυψελών καυσίμου, όπως είναι οι σταθμοί ανεφοδιασμού με υδρογόνο, η διαδικασία πλήρωσής τους κ.α., προκειμένου να επιταχυνθεί η διάδοση της υδρογονοκίνησης στην ιαπωνική αγορά.