Αυτόνομα Toyota για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (+VIDEOS)

Παρ, 19/02/2021 - 08:00
Τα αυτόνομα Toyota των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του αυτόνομου Toyota e-Palette, το οποίο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του τον προσεχή Ιούλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αρχικά, λαμβάνουν χώρα στην πρωτότυπη πόλη Woven City που δημιούργησε ο ιαπωνικός όμιλος, ενώ σχεδιάζεται να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της ασιατικής χώρας. Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο των δοκιμών του e-Palette -το οποίο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση ηλεκτρονικών CES 2018 του Λας Βέγκας- η Toyota εφαρμόζει στην πράξη προηγμένες υπηρεσίες κινητικότητας, με οχήματα που πηγαίνουν στην ώρα τους εκεί όπου χρειάζεται και μόνο όταν είναι αναγκαίο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα διαχείρισης της λειτουργία των e-Palette, με βάση τις αρχές που διέπουν το σύστημα παραγωγής Toyota Production System (TPS). Εντάσσεται στην πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας «MSPF» (Mobility Services Platform) και αποτελείται από το σύστημα διασύνδεσης αυτόνομων οχημάτων «AMMS» (Autonomous Mobility Management System) και την πλατφόρμα «e-TAP» (e-Palette Task Assignment Platform), μέσω της οποίας συνδέονται οι χρήστες του συστήματος. Προκειμένου να προσφέρονται υπηρεσίες υψηλής ακρίβειας, το σύστημα διαχείρισης AMMS αποστέλλει όσα e-Palette είναι αναγκαία, όταν και όπου χρειάζεται.

Ο προγραμματισμός τροποποιείται σε πραγματικό χρόνο και τα οχήματα πηγαίνουν και επιστρέφουν αυτόνομα με βάση τις εκάστοτε ανάγκες. Οι πιθανές βλάβες εντοπίζονται επίσης αυτόματα και τα οχήματα οδηγούνται από μόνα τους στα ντεπό για επισκευές και παράλληλα τα οχήματα αντικατάστασης αποστέλλονται αμέσως για να μην διαταραχθεί η σταθερότητα της διαδρομής. Επιπλέον, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα e-Palette μπορούν να ακινητοποιηθούν από απόσταση, με τον κάθε υπεύθυνο να είναι σε θέση να διαχειρίζεται πλήθος οχημάτων.

Δείτε παρακάτω, μια σειρά από σχετικά videos που έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota:

Video URL
Video URL
Video URL
Video URL
Video URL