Τα ηλεκτρικά van πρέπει να προσφέρουν όχι μόνο εφάμιλλη εκμετάλλευση με τα συμβατικά μοντέλα, αλλά και μεγάλη αυτονομία για να προσελκύσουν τους επαγγελματίες. Στη Maxus δείχνουν να το έχουν καταλάβει, με την εταιρεία να σπάει ταμεία σε όλη την Ευρώπη, και την πλήρη γκάμα να είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα. 

 Για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών η σταθερή αύξηση τους τελευταίους μήνες του αριθμού των διαθέσιμων μοντέλων με αμιγώς ηλεκτρική γραμμή μετάδοσης κίνησης είναι αξιοσημείωτη.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, με δυο-τρεις εξαιρέσεις, οι Έλληνες επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν σχεδόν ό,τι θέλουν από τη βιτρίνα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Maxus e Deliver 3
 Κι από μία τέτοια καινοφανή συγκέντρωση ηλεκτρικών LCV δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η Maxus, η οποία σε κάποιες αγορές της Δυτικής Ευρώπης έχει εκτοπίσει πολλούς γνωστούς κατασκευαστές.

Ειδικά στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών LCV της Ευρώπης, τη Νορβηγία, όπου στο πρώτο οχτάμηνο του 2021 είχαν ταξινομηθεί 4.071(!) ηλεκτρικά van (ή λίγο πάνω από το 18% των συνολικών ταξινομήσεων) η Maxus είναι δεύτερη με 534 μονάδες. 

Αυτό που δείχνει τη δυναμική της φίρμας, δεν είναι μόνο οι μαζικές ταξινομήσεις σε κάποιες από τις πιο ώριμες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά το γεγονός ότι, όλα αυτά τα δυσθεώρητα νούμερα τα πραγματοποίησε μετρώντας λίγους μόνο μήνες στην αγορά. 

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη Maxus, να αναφέρουμε λοιπόν ότι, πρόκειται για τη φίρμα που παράγει την LCV γκάμα του κινεζικού κολοσσού SAIC, και οι περισσότεροι αναγνώστες θα θυμούνται ότι, μέχρι πριν από δύο χρόνια τα ελαφρά επαγγελματικά της εταιρείας ήταν διαθέσιμα στην Ευρώπη με το λογότυπο LDV. 

Διανομέας της Maxus στην Ελλάδα είναι η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

 

Maxus e Deliver 3

 

 Duracell!

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη για μία πρώτη δοκιμή του μεσαίου van της εταιρείας, του e Deliver 3 στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο και με μπαταρίες χωρητικότητας 52,5 kWh, επί ελληνικού εδάφους. Γνωρίστε το στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Οκτωβρίου που κυκλοφορεί.