Με τη δική τους ξεχωριστή σχεδίαση τα φορτηγά της BYD φιλοδοξούν να κατακτήσουν τις ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας με το μέρος τους το δυνατό «ατού» της προηγμένης τεχνολογίας και το προβάδισμα στην εξέλιξη των μπαταριών.

Η όλη σχεδίαση των BYD είναι έργο του διάσημου Wolfgang Egger, ο οποίος πέτυχε να συνδυάσει το μοντέρνο στυλ με την απαιτούμενη αεροδυναμική και να δώσει την ταυτότητα της εξωτερικής αναγνώρισης των φορτηγών της μάρκας.

Η αρχιτεκτονική δομή της καμπίνας των BYD εξασφαλίζει στιβαρή στήριξη, βελτιωμένο συντελεστή αεροδυναμικής, μεγάλη φωτεινότητα στο εσωτερικό και διευρυμένη ορατότητα για τον οδηγό.

byd e truck

Το κάθισμα του οδηγού είναι ποιοτικό, ανατομικής σχεδίασης, τύπου bucket, αναπαυτικό και με εύκολη προσαρμογή. Δεξιά του οδηγού ακολουθούν δύο ακόμη θέσεις, η μια για τον συνοδηγό με τα ίδια χαρακτηριστικά και μια μεσαία σε περίπτωση επιβίβασης τρίτου ατόμου.

Η απλότητα που επικρατεί στο εσωτερικό της καμπίνας κάνει ευκολότερη τη δουλειά του οδηγού κοντά στο τιμόνι, δεξιά βρίσκεται ο περιστρεφόμενος διακόπτης επιλογής της μετάδοσης (κίνηση, όπισθεν, «νεκρό»).

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί παρουσιάζουμε αναλυτικά την ηλεκτρική πρόταση της BYD για αστικές μεταφορές/ διανομές, καταγράφουμε διαστάσεις και βάρη και φυσικά την αυτονομία του BYD φορτηγού που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ