Πρόσφατα, η ΜΑΝ Truck&Bus παρουσίασε στο Μόναχο το καινούργιο ΜΑΝ Lion’s Intercity LE (Low Entry), ένα διαξονικό λεωφορείο στα 12,5 μ. για χρήση στην πόλη και σε υπεραστικές γραμμές.

Το νέο μοντέλο είναι ευέλικτο στην κίνηση και προσφέρει διαμόρφωση εξοπλισμού για τρία μήκη, ισχυρό και οικονομικό κινητήρα, αποδοτικό κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς επίσης υπερσύγχρονη συνδεσιμότητα ενώ από το 2023 θα εξοπλίζεται και με το σύστημα ΜΑΝ Efficient Hybrid. Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο μοντέλο καταγράφουμε στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.

Έξι νέες εκδόσεις

Οι νέες εκδόσεις αντικαθιστούν τις προηγούμενες δοκιμασμένες σειρές μοντέλων, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έδειξαν την αξιοπιστία τους στις επιβατικές μεταφορές.

Πρόκειται για δύο εκδόσεις, το Lion’s Intercity LE 12 (42 C, 12,44 μέτρων) και το Lion’s Intercity LE 13 (43C, 13,14 μέτρων) οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.

Οι παραλλαγές του αστικού λεωφορείου του Lion’s Intercity LE (32 C/33 C ) με ίδιο μήκος θα μπουν στη γραμμή παραγωγής από τις αρχές του 2023. Τα δύο μοντέλα μήκους 14,46 μέτρων τριών αξόνων Intercity LE 14 (34 C/44C) θα ακολουθήσουν στην τρίτη φάση παραγωγής το 2024.

Παύλος Μαυρομυτης

Θα βασίζονται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα και όπως όλες οι παραλλαγές, προαιρετικά, θα διαθέτουν το σύστημα ΜΑΝ EfficientHybrid. Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού διατίθενται σε διάφορες παραλλαγές για το Intercity LE.

Τα μικροφίλτρα προστατεύουν ενεργά από τη μετάδοση των ιών μειώνοντας σημαντικά τη συγκέντρωση αερολυμάτων ιών στο εσωτερικό. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι ότι ο αισθητήρας ποιότητας αέρα μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία ανακυκλοφορίας εάν ο εξωτερικός αέρας είναι μολυσμένος. Για παροχή μέγιστης ισχύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο θερμαντήρας απόδοσης 30 kw.

Επιπρόσθετα προσφέρονται δύο συστήματα θέρμανσης από την εταιρεία Valeo και Konvekta ισχύος 40 kw και ελαφρύτερα κατά 50 κιλά περίπου. Συστήματα κλιματισμού διατίθενται και από τους δύο προμηθευτές με τη μέγιστη ισχύ στα 40 kw.  

Ενημερωθείτε για τις εκδόσεις, το χώρο οδήγησης, τον κινητήρα, το σασμάν, τα αυτόματα κιβώτια, τα συστήματα ασφαλείας και τις εντυπώσεις μας από την οδηγική δοκιμή στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.