Τροχοί & TIR

Vikings' Power: Το Scania του Νίκου Ταπεινού

Όταν ακούμε για τους Βίκινγκ το μυαλό μας πάει σε άγριους και πολεμοχαρείς Σκανδιναβούς με τη χαρακτηριστική μυϊκή υπεροχή. Σε αυτό βασίστηκε και ο Νίκος Ταπεινός από την Πάτρα για να μετονομάσει το
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 21/11/2021 - 09:36
Κοινοποίηση στα Social Media
Vikings' Power

Όταν ακούμε για τους Βίκινγκ το μυαλό μας πάει σε άγριους και πολεμοχαρείς Σκανδιναβούς με τη χαρακτηριστική μυϊκή υπεροχή. Σε αυτό βασίστηκε και ο Νίκος Ταπεινός από την Πάτρα για να μετονομάσει το Scania του σε Vikings' Power το οποίο μετατράπηκε σε σύμβολο της ισχύος για όλη την Πελοπόννησο. Θα τον συναντήσουμε στο δάσος της Στροφυλιάς όπου θα μας παρουσιάσει το επικαθήμενό του και θα μας μιλήσει για την αυτοκινητιστική ιστορία του.

Κάνω αυτό που αγαπάω

Ο Νίκος είναι ξεκάθαρος από την πρώτη επικοινωνία που έχουμε μαζί του. «Το φορτηγό για εμένα είναι αγάπη, το μοναδικό πάθος και το μεράκι μου. Όλη μου η καθημερινότητα περιστρέφεται γύρω από το Scania και για αυτό το λόγο θέλω να έχω το καλύτερο. Βέβαια για να πετύχω κάτι τέτοιο χρειάζεται πολλή δουλειά και θα πρέπει να αφιερώνω αρκετό από τον προσωπικό μου χρόνο σε αυτό. Αυτό που μετράει όμως για μένα είναι ότι στο τέλος της ημέρας κατεβαίνω από το φορτηγό και περιμένω πότε θα φύγω ξανά δρομολόγιο».

«Προσωπικά αυτή θεωρώ ότι είναι η επιτυχία στη δουλειά μου. Για να το πετύχω όμως αυτό πρέπει να έχω και το κατάλληλο εργαλείο, όπως είναι το δικό μου R».

Η δύναμη των Βίκινγκ και του R

«Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία σχετικά με την ιστορία των πολεμιστών Βίκινγκ και ανέκαθεν η δύναμή τους με εντυπωσίαζε», μας λέει ο Νίκος και συνεχίζει: «Για αυτό το λόγο άλλωστε έδωσα στο Scania μου τον τίτλο Vikings Power γιατί ήθελα να δείξω σε όλους τη δύναμη του δικού μου R».

«Είμαι λάτρης των δυνατών φορτηγών και έτσι αποφάσισα να κάνω κάποιες αλλαγές στον κινητήρα του ώστε να εκτοξεύσω τη δύναμη στα ύψη. Δεν το κάνω αυτό για να προκαλέσω τους συναδέλφους μου, απλά μου αρέσει το δικό μου φορτηγό να μετατρέπει όλες τις ανηφόρες σε ισιάδι. Θέλω στα σημεία που οι οδηγοί των άλλων φορτηγών κατεβάζουν ταχύτητα εγώ να μην ρίχνω ούτε ένα over! Δεν θα σας πω τον ακριβή αριθμό των ίππων του κινητήρα, αλλά να ξέρετε ότι είναι αρκετά μεγάλος.

Αυτό που κατάφερε με επιτυχία ο μηχανικός μου Γρηγόρης Λεπίδας είναι το φορτηγό μου να είναι δυνατό, να μην καταναλώνει πολύ πετρέλαιο και να είναι άκαπνο χωρίς ντουμάνια».

Βολτάροντας με το R

Ο Νίκος θα μας προσκαλέσει να περάσουμε στο εσωτερικό του τράκτορα και να πάμε μια βόλτα μέχρι το δάσος της Στροφυλιάς, εκεί που η φύση έχει κάνει το θαύμα της. Θα επιβιβαστούμε στην καμπίνα βγάζοντας πρώτα τα παπούτσια μας και ο Νίκος θα μας καλωσορίσει αναφερόμενος στην εμφάνιση του τράκτορά του:

«Γενικά δεν είμαι της υπερβολής και για αυτό όπως βλέπετε τον τράκτορα δεν το έχω γεμίσει με πολλά αξεσουάρ. Εξωτερικά στην καμπίνα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξεχωρίζει με το χρωματισμό του και πιστεύω ότι μέχρι ένα σημείο το έχω καταφέρει, χάρη στη διχρωμία του. Γενικότερα ήθελα να είναι δυναμική η παρουσία του R και πιστεύω ότι το έχω πετύχει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το Scania μου να τιμά καθημερινά τον τίτλο King of the road, όπου και αν κινείται».

 



 

PreviousNext