Τροχοί & TIR

Η Volvo κατασκεύασε όχημα από «ανανεώσιμο» χάλυβα

Σε παγκόσμια πρώτη παρουσιάστηκε στο Γκέτεμπογκ της Σουηδίας από τον Martin Lundstedt, πρόεδρο και CEO του Volvo Group, ένα τρέιλερ της εταιρείας SSAB, φτιαγμένο από χάλυβα που δεν προέρχεται από ορ
Παρασκευή 19/11/2021 - 11:31
Κοινοποίηση στα Social Media
Η Volvo κατασκεύασε όχημα από «ανανεώσιμο» χάλυβα

Σε παγκόσμια πρώτη παρουσιάστηκε στο Γκέτεμπογκ της Σουηδίας από τον Martin Lundstedt, πρόεδρο και CEO του Volvo Group, ένα τρέιλερ της εταιρείας SSAB, φτιαγμένο από χάλυβα που δεν προέρχεται από ορυκτά.

Το όχημα προορίζεται για χρήση σε ορυχεία, και θα ακολουθήσουν κι άλλα, σε μικρούς αρχικά αριθμούς παραγωγής, το 2022, και σε φουλ μαζική παραγωγή σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Martin Lundstedt ανέφερε: «η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς επικρατεί παγκόσμια ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, η Σύνοδος Κορυφής COP26 επιβεβαίωσε την πορεία για την κλιματική αλλαγή και πολλές βιομηχανίες δουλεύουν μαζί για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον, ελεύθερο από εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου».

Το Volvo Group έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2040 όλες οι θυγατρικές του να είναι ουδέτερες ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (carbon neutral). Η προοπτική της χρήσης χάλυβα που θα παράγεται με «πράσινες» τεχνολογίες είναι σημαντική για τη Volvo καθώς, γύρω στο 70% του απόβαρου ενός φορτηγού αποτελείται από εξαρτήματα κατασκευασμένα από χάλυβα και χυτοσίδηρο, ποσοστό το οποίο στα μηχανήματα έργου είναι ακόμη υψηλότερο. 

PreviousNext