Τροχοί & TIR

 Kogel: Νέα κιβωτάμαξα 24 κ.μ.

Στην έκθεση Nufam παρουσίασε η Kogel τη νέα, τριάξονη κιβωτάμαξα με ανατροπή χωρητικότητας 24 κυβικών μέτρων. Μέσα από το δίπτυχο «οικονομία και οικολογία» η εταιρεία λανσάρει ημιρυμουλκούμενα οχήμα
Κυριακή 28/11/2021 - 10:09
Κοινοποίηση στα Social Media
kogel 24κμ

Στην έκθεση Nufam παρουσίασε η Kogel τη νέα, τριάξονη κιβωτάμαξα με ανατροπή χωρητικότητας 24 κυβικών μέτρων.

Μέσα από το δίπτυχο «οικονομία και οικολογία» η εταιρεία λανσάρει ημιρυμουλκούμενα οχήματα με μειωμένο απόβαρο, κορυφαίο ωφέλιμο και σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων για κάθε είδους μεταφορά χύδην φορτίου.

Συνοπτικά, σε αυτές περιλαμβάνονται νέας σχεδίασης σκαλοπάτια, που διευκολύνουν την αναρρίχηση του οδηγού στο βάθρο ελέγχου και του προσφέρουν καλύτερο οπτικό πεδίο εντός της καρότσας, πιο εύκολη πρόσβαση στην εργαλειοθήκη, νέα (έξτρα) φλας, και νέο πίσω προφυλακτήρα με underride προστασία, ο οποίος εμποδίζει τη συγκέντρωση λάσπης και υλικών πάνω του, ενώ προαιρετικά διατίθεται και με πνευματική λειτουργία.

Στην τελευταία περίπτωση, μέσω ενός εύχρηστου διακόπτη, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να απελευθερώνει άμεσα τον πίσω προφυλακτήρα στη φάση της εκκίνησης μετά από ξεφόρτωμα, ακόμη κι αν αυτός είναι θαμμένος κάτω από υλικά.

Οι σχεδιαστές της Kogel χρησιμοποίησαν ειδικά μείγματα χάλυβα και αλουμινίου για την κατασκευή της ανατροπής, η οποία σε σύγκριση με τις αμιγώς ατσάλινες κατασκευές, ζυγίζει γύρω στα 400 κιλά λιγότερο. Σχεδιαστικές αλλαγές στο σασί και σε διάφορα εξαρτήματα οδήγησαν στην απαλοιφή άλλων 100 κιλών.

Η καρότσα έχει χωρητικότητα 24 κυβ. μέτρων, το πάτωμα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι 4 χιλιοστών τύπου 450HB, τα πλαϊνά έχουν πάχος 5 χιλιοστά, ενώ το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο πάχους 7 χιλιοστών.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό αυξημένης αντοχής, ικανό να δέχεται σκληρά υλικά και κομμάτια από βράχους.

PreviousNext