Η Daimler Buses αναδιοργανώνει την παρουσία της στη Βόρεια Αμερική, και λανσάρει ταυτόχρονα το νέο Mercedes-Benz Tourrider που καταφτάνει με μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού και διαμόρφωσης για να κατακτήσει μια αγορά όπου, σε αντίθεση με την Ευρώπη, τα πολυτελή πούλμαν είναι σπάνια εικόνα στους δρόμους.

 

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το νέο Tourrider για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για ένα 100% νέο λεωφορείο, το οποίο δεν βασίζεται σε κανένα άλλο από την υπάρχουσα γκάμα, και είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε εξαρχής σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών σε ΗΠΑ και Καναδά.

Σε όλες του τις διαμορφώσεις, το Tourrider είναι ένα τριάξονο, υπερυψωμένο πούλμαν, μήκους 13,72 μέτρων -ή 13,92 συμπεριλαμβανομένου του ειδικά σχεδιασμένου για απορρόφηση ενέργειας σε περίπτωση σύγκρουσης προφυλακτήρα.

Θα διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Tourrider Business και Tourrider Premium. Στην πρώτη περίπτωση απευθύνεται σε εταιρείες και ιδιοκτήτες που θέλουν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων με τη μέγιστη δυνατή άνεση και πολυτέλεια, ενώ στη δεύτερη, η Mercedes την χαρακτηρίζει «Premium» έκδοση ως το αντίστοιχο της First Class σε ταξίδι με αεροπλάνο.

Mercedes-Benz Tourrider
Ο χώρος εργασίας του οδηγού στο Tourrider Premium είναι πιθανότατα ο πιο μοντέρνος στη γκάμα λεωφορείων της Mercedes-Benz –ξεχωρίζει το ηλεκτρονικό χειρόφρενο

Αναφορικά με το ντιζάιν, το πιο εύγλωττο χαρακτηριστικό του νέου πούλμαν είναι το χρωμιωμένο πλαίσιο στη μάσκα που περιβάλλει τις γρίλιες και το αστέρι. Τυπική για λεωφορείο της Mercedes είναι και η τραπεζοειδής διάταξη που περιλαμβάνει τα φωτιστικά σώματα στο ίδιο ύψος με τις γρίλιες της μάσκας. 

Γνωρίστε τα συστήματα ασφαλείας, τις καινοτομίες και τα στοιχεία εκμετάλλευσης του νέου πούλμαν της Daimler Buses στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Νοεμβρίου που κυκλοφορεί.