Τροχοί & TIR

Το Toyota Hilux κατακτά το International Pick-up Award 2022 (IPUA)

Στο Diner de Gala της έκθεσης Solutrans 2021 ανακοινώθηκε ο νικητής της 6ης διοργάνωσης του International Pick-Up Award 2022/2023 (IPUA). To Toyota Hilux, στην τελευταία εκδοχή του, είναι ο μεγάλος
από Βασίλης Δαραμούσκας | Τετάρτη 17/11/2021 - 22:42
Κοινοποίηση στα Social Media
Το Toyota Hilux κατακτά το International Pick-up Award 2022 (IPUA)

Στο Diner de Gala της έκθεσης Solutrans 2021 ανακοινώθηκε ο νικητής της 6ης διοργάνωσης του International Pick-Up Award 2022/2023 (IPUA). To Toyota Hilux, στην τελευταία εκδοχή του, είναι ο μεγάλος νικητής.

 

«Κάθε δύο χρόνια, από το 2009, το International Pick-Up Award (IPUA) απονέμεται στο καλύτερο ελαφρύ ημιφορτηγό στην αποκαλούμενη κατηγορία του ενός τόνου.  Η συγκεκριμένη κατηγορία pick-up είναι η δημοφιλέστερη στον κόσμο, με τη συντριπτική κατηγορία των συγκεκριμένων οχημάτων να διατίθενται σε όλες τις ηπείρους. Τόσο τα οχήματα, όσο και η αγορά, αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς, με το σύνολο των κατασκευαστών να προσφέρουν πλέον αυτοκίνητα με υψηλές επιδόσεις και εκμετάλλευση, ασφάλεια και άνεση οδήγησης,» ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής κρίσης International Van of the Year –η οποία και διοργανώνει την αντίστοιχη μεγάλη συγκριτική δοκιμή-Jarlath Sweeney. 



Ο νικητής αναδεικνύεται μέσα από μετρήσεις και οδήγηση σε συγκριτική δοκιμή τριών ημερών , η οποία φέτος διοργανώθηκε στο Ζαντάρ της Κροατίας. Το Hilux κέρδισε στο νήμα το νέο Isuzu D-Max, με το Jeep Gladiator να ακολουθεί.

Οι συμμετέχοντες είναι 15 επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης, από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, τα θεωρούμενα ως κορυφαία του ειδικού Τύπου και απολύτως εξειδικευμένα στην κατηγορία των LCV, πανευρωπαϊκά. Ανάμεσά τους, και ιδρυτικό μέλος του θεσμού, το ΤΡΟΧΟΙ & TIR, το οποίο εκπροσωπεί ο συντάκτης Βασίλης Δαραμούσκας. 

 



Σχολιάζοντας την επικράτηση του Hilux, ο Didier Gambart, Vice President Toyota Motor Europe Sales, Marketing & Customer Experience, ανέφερε: «Με πάνω μισό αιώνα συνεχούς παρουσίας στην αγορά, το Hilux έχει γίνει συνώνυμο του τρίπτυχου ποιότητα, αντοχή και αξιοπιστία, καθώς και παγκόσμια αναγνωρίσιμο χάρη και στις μοναδικές ικανότητές του εκτός δρόμου. Με το Hilux του 2020, προσφέρουμε τον καινούργιο κινητήρα 2,8 D που δίνει στο αυτοκίνητο ένα πιο ραφιναρισμένο χαρακτήρα και περίσσεια ισχύος, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να προσελκύσουμε νέες κατηγορίες πελατών. Για εμάς, αυτή η διάκριση σημαίνει ότι, καταφέραμε να διατηρήσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν δημιουργήσει τον θρύλο του Hilux την ίδια στιγμή που του προσθέσαμε ισχύ και νέες δυνατότητες. Αυτό μας λέει η ίδια η αγορά: το 2021 θα κλείσει με ρεκόρ όλων των εποχών για τις ταξινομήσεις του μοντέλου στην Ευρώπη, αφού παρά τα γνωστά προβλήματα με την έλλειψη ημιαγωγών, θα πουλήσουμε και θα παραδώσουμε, εξαψήφιο αριθμό μονάδων.»

Προηγούμενοι νικητές του IPUA ήταν τα Ford Ranger και Volkswagen Amarok (αμφότερα από δύο φορές) και το Nissan Navara. Οι ψήφοι των κριτών επικυρώθηκαν από την αγγλική ομοσπονδία RHA.  

PreviousNext