Τροχοί & TIR

Thunder-S-truck 

Ήρθε η ώρα να ροκάρουμε, να χτυπηθούμε δυνατά και να ξεκινήσουμε να χορεύουμε ρυθμικά υπό τους ήχους της ροκ μουσικής. Όλα αυτά όχι σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά στην καμπίνα του Scan
από Παύλος Μαυρομύτης | Τετάρτη 01/12/2021 - 06:11
Κοινοποίηση στα Social Media
scania r thunderstruck

 Ήρθε η ώρα να ροκάρουμε, να χτυπηθούμε δυνατά και να ξεκινήσουμε να χορεύουμε ρυθμικά υπό τους ήχους της ροκ μουσικής. Όλα αυτά όχι σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά στην καμπίνα του Scania της παρουσίασής μας. Για το λόγο αυτό ταξιδεύουμε μέχρι τη Λάρισα για να γνωρίσουμε από κοντά το Thunderstruck το οποίο έχει δανειστεί το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι του αυστραλιανού συγκροτήματος AC/DC, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο δίσκο Rajor’s Edge του 1990.

Ο κεραυνός του δρόμου

Το πώς βαφτίστηκε το πορτοκαλί Scania με το όνομα Thunderstruck γίνεται εύκολα αντιληπτό, καθώς οι ιδιοκτήτες του (Ziakas Family) είναι φαν του συγκεκριμένου συγκροτήματος και προς τιμήν τους, αφιέρωσαν σε αυτούς την ονομασία του επικαθήμενού τους. Η συνάντησή μας με τον οδηγό του R Βασίλη Παπαϊωάννου έγινε υπό τους ήχους του συγκροτήματος AC/DC στη διαπασών, δημιουργώντας έτσι την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Δυστυχώς ο καιρός δεν μας έκανε τη χάρη να είναι βροχερός με αστραπές και κεραυνούς για να φτιάξουμε το αντίστοιχο φόντο, ωστόσο ήταν σύμμαχος του Βασίλη ο οποίος είχε γυαλίσει όλο το συρμό. Είναι από τις λίγες φορές που φωτογραφίζουμε ένα Ι.Χ φορτηγό για τις σελίδες του Truck No1 και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, καθώς αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι αρκετοί ιδιοκτήτες αλλά και οι οδηγοί των Ι.Χ φορτηγών έχουν την ίδια αγάπη και μεράκι για το επάγγελμά τους όπως οι αντίστοιχοι των Δ.Χ. φορτηγών.

Πορτοκαλί δύναμη

Το R 580 της Ziakas Family από τη Λάρισα το λατρέψαμε πραγματικά, καθώς πρόκειται για έναν υπέροχο συρμό χάρη στο ανοξείδωτο βυτίο μεταφοράς υγρών τροφίμων. Είναι αυτό που του δίνει προστιθέμενη αξία στον τομέα της εμφάνισης στο δρόμο.

Βέβαια ο πορτοκαλί τράκτορας καθόλου δεν υστερεί και είναι αυτός που σε καθηλώνει με την πρώτη ματιά. Όλα αυτά βέβαια μετά από την παρέμβαση του μάστορα Δημήτρη Μυστιλίδη ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του σε αυτό το υπέροχο έργο. Ο Βασίλης μας έδειξε μια φωτογραφία με την αρχική κατάσταση του R όταν το αγόρασαν και πιστέψτε μας δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή εμφάνισή του. Αυτή τη στιγμή το Scania είναι στα καλύτερά του με μια υπέροχη εμφάνιση που θα τη ζήλευαν οι ιδιοκτήτες των Supertrucks όλης της Ευρώπης. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό με βελούδινες επενδύσεις που μετατρέπουν το Thunderstruck σε κινητό σαλόνι.

Το ροκ ταξίδι μας με την πορτοκαλί δύναμη της Λάρισας μόλις ξεκινάει, ζητώντας από τον Βασίλη να βάλει στη διαπασών το τραγούδι Thundestruck και υπό τους ήχους του, να ζούμε μια ονειρεμένη διαδρομή έστω και αν διακόπτεται κατά διαστήματα από τη μελωδία της ελευθέρας εξάτμισης η οποία δίνει το δικό της ρυθμό με μια μοναδική μελωδία.

PreviousNext