Την επίσπευση από την πολιτεία των διαγωνιστικών διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος 4199/2013 και ο Κανονισμός 1370 της Ε.Ε. για την ανάθεση του μεταφορικού έργου μεταφοράς επιβατών ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ, Σοφοκλής Φάτσιος, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του προς το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR.

«Απευθυνθήκαμε στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Παπαδόπουλο, και ζητήσαμε τη συνδρομή του στο μείζον αυτό θέμα, ώστε να σταματήσουν οι διαδόσεις περί δήθεν απελευθέρωσης και υφαρπαγής του μεταφορικού έργου, να προχωρήσουν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για να συνεχίσουν τα ΚΤΕΛ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», ανέφερε ο κ. Φάτσιος.

«Θέλουμε το δυνατόν συντομότερα να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η φιλολογία της απελευθέρωσης των υπεραστικών συγκοινωνιών που με μεγάλη προχειρότητα και τρόπο ανεπίτρεπτο ανακοινώνεται κάθε τόσο από διάφορους φορείς, ανταγωνιστικούς με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, χωρίς να αναφέρονται στην ουσία, που είναι η ανάθεση του έργου μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες».

Στην ερώτησή μας, αν θα ευνοηθούν τα ΚΤΕΛ με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1370, ο πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ ήταν σαφής: «Ας τελειώνουμε σύντομα για να πάψουν οι διαδόσεις. Τα ΚΤΕΛ θα ωφεληθούν».

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΑΥΣ, Σοφοκλή Φάτσιου, για τα ΚΤΕΛ, τη δυναμική τους, τον Σταθμό στον Ελαιώνα και την ανανέωση του στόλου, στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Ιανουαρίου που κυκλοφορεί.