Τροχοί & TIR

Jesus Christ Super Truck

Εμπνευσμένες από τη χριστιανική ζωή και την πίστη μας στον Ιησού Χριστό είναι οι αερογραφίες που κοσμούν ένα από τα οχήματα της Giamarelos Transport, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και αγάπης. Ο ιδιοκτή
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 17/04/2022 - 13:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Jesus Christ Super Truck

Εμπνευσμένες από τη χριστιανική ζωή και την πίστη μας στον Ιησού Χριστό είναι οι αερογραφίες που κοσμούν ένα από τα οχήματα της Giamarelos Transport, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και αγάπης. Ο ιδιοκτήτης του ξέφυγε από τις καθιερωμένες απεικονίσεις και μοτίβα, σχεδιάζοντας κάτι πρωτότυπο και ξεχωριστό, το οποίο αποτελεί καύχημα και καμάρι για κάθε πιστό. Άλλωστε σε κάθε μας δυσκολία καθημερινά θα επικαλεστούμε τον Ιησού Χριστό, την Παναγία ή κάποιον από τους Αγίους μας, οπότε πρέπει και να τους τιμούμε αναλόγως. Θα συναντήσουμε τον Γιάννη Γιαμαρέλο, οδηγό του Actros ο οποίος θα μας μιλήσει για το κόκκινο αστέρι.

Ο πατέρας του Σταύρος Γιαμαρέλος υπήρξε και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να είναι ένας από τους πρωτοπόρους στις βελτιώσεις των φορτηγών, καθώς ασχολείται με αυτές από τη δεκαετία του 1990. Όλοι μας θυμόμαστε τον περιποιημένο στόλο οχημάτων που έφερνε στα Truck Festival των Μεγάρων με αυτοκίνητα πραγματικά κοσμήματα, μερικά εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη και σήμερα στην ενεργό δράση. Βέβαια το πάθος και η όρεξη για τη δημιουργία του καλύτερου φορτηγού δεν χάνεται ποτέ και όπως πληροφορηθήκαμε κάτι δυνατό ετοιμάζει και πάλι.

Στον δρόμο με τον Ιησού Χριστό

Το μεράκι για τη δουλειά περνάει από γενιά σε γενιά. Πρόκειται για μια διαπίστωση που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια που γνωρίζουμε μεταφορείς από όλη τη χώρα μας.

Τις περισσότερες φορές ο πατέρας μυεί τα παιδιά του στον κόσμο του φορτηγού από μικρή ηλικία το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα και αυτά να αγαπήσουν από νωρίς το επάγγελμα και να το ακολουθήσουν. Είναι ευτυχία αυτό; Για εμάς ναι, γιατί πολύ απλά κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν και με αυτό τον τρόπο αισθάνονται ελεύθεροι.

Έτσι και ο Σταύρος Γιαμαρέλος πέρασε το μεράκι στους γιους του και ένας εξ αυτών, ο Γιάννης, μας υποδέχεται στον Ασπρόπυργο. Παρόλο που η φωτογράφιση έγινε Κυριακή, όπου τα περισσότερα πλυντήρια φορτηγών είναι κλειστά, ο ίδιος έκανε πραγματικό αγώνα δρόμου για να μας το φέρει πεντακάθαρο. Η συζήτησή μας με τον Γιάννη στρέφεται σε διάφορα θέματα γύρω από το φορτηγό και όπως είναι λογικό εστιάζουμε στις αερογραφίες οι οποίες απεικονίζουν το πρόσωπο του θεανθρώπου.

«Ο πατέρας μου για ακόμη μια φορά σκέφτηκε κάτι μοναδικό και έτσι αποφάσισε να κάνει τη συγκεκριμένη αερογραφία με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, στην οποία πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ. Η αρχική του σκέψη ήταν να κάνει κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο, το οποίο να ταιριάζει απόλυτα με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Στο δρόμο εισπράττουμε κολακευτικά σχόλια από τον κόσμο που το βλέπει και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως. Τέλος να αναφέρω ότι η οικογένειά μου έχει μακρά παράδοση στο χώρο του φορτηγού, κάτι που συνεχίζουμε εμείς η νεότερη γενιά».

PreviousNext