Τροχοί & TIR

Kalkanis Brothers

Η συνάντησή μας με τα αδέρφια Καλκάνη, τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη, είναι καθιερωμένη πλέον και γίνεται σε ετήσια βάση. Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο κάποιο νέο φορτηγό θα πέσει στα χέρια τους και θα βά
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 25/06/2022 - 10:45
Κοινοποίηση στα Social Media
Kalkanis Brothers

Η συνάντησή μας με τα αδέρφια Καλκάνη, τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη, είναι καθιερωμένη πλέον και γίνεται σε ετήσια βάση. Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο κάποιο νέο φορτηγό θα πέσει στα χέρια τους και θα βάλουν όλο το γούστο και μεράκι τους για να είναι το νούμερο ένα της περιοχής.

Παλιότερα ήταν το 143, μετά το 164, στην πορεία το Mercedes-Benz 814 και σήμερα δύο νέοι δράκοι, το λευκό και το κόκκινο R των φωτογραφιών μας. Τους συναντούμε στη Γλυκόβρυση Λακωνίας όπου τα V8 μοτέρ των δράκων είναι έτοιμα για αξέχαστες καταστάσεις…

Οι γίγαντες του δρόμου

Επιβιβαζόμαστε στον κόκκινο τράκτορα με οδηγό τον Βαγγέλη και ξεκινούμε. Μπροστά μας προελαύνει η λευκή μαγεία, το συρόμενο με τον Δημήτρη Καλκάνη και συνοδηγό τον Τάκη Μήτρη. Αμφότερα έχουν στη διαπασών την ελευθέρας εξάτμιση και αι- σθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο εσωτερικό όχι κάποιου φορτηγού αλλά στο κόκπιτ πολεμικού ελικοπτέρου. Ιδιαίτερα ο θόρυβος από την εξάτμιση του κόκκινου R είναι εκκωφαντικός!

Ζήσε το όνειρό σου

Ο Δημήτρης και ο Βαγγέλης έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Είναι αδέρφια, είναι νέοι και το βασικότερο τρέφουν την ίδια αγάπη για το φορτηγό. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκαν με το επάγγελμα, αρχικά ως οδηγοί και εν συνεχεία ως ιδιοκτήτες. Αυτό τους αρέσει και το κάνουν με μεγάλη επιτυχία. Στην πορεία πέτυχαν επιχειρηματικά το στόχο τους.

Και οι δύο άριστοι επαγγελματίες στη δουλειά τους μπορούν και τα οργανώνουν όλα άψογα. Κανονίζουν τα φορτία, ετοιμάζουν τα φορτηγά και ξεκινούν τα δρομολόγιά τους. Με σεβασμό και εκτίμηση ο ένας στο πρόσωπο του άλλου πορεύονται με σταθερά και σωστά βήματα. Άλλωστε το μυστικό σε αυτή τη δουλειά, πόσο μάλιστα όταν εμπλέκονται δύο ή περισσότερα άτομα, είναι η σωστή συνεργασία. Να ακούει και να σέβεται ο ένας τον άλλο και εν τέλει να αποφασίζουν και να πράττουν από κοινού. Από τη μια ζουν το όνειρό τους κοντά στα φορτηγά και από την άλλη είναι η δουλειά τους. Για εμάς αυτή τελικά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα!

Red vs White

Αν και πρόκειται για δύο ομόσταβλα φορτηγά και είναι δύσκολο να τα συγκρίνει κάποιος, ωστόσο η πρώτη θετική μας ψήφος πηγαίνει στον κόκκινο τράκτορα χάρη στην εξάτμισή του. Ο ήχος του θεωρούμε ότι είναι ένα κλικ πιο ανεβασμένος σε σχέση με αυτόν του συρόμενου. Βέβαια, η απάντηση έρχεται άμεσα, θα λέγαμε, από το λευκό R καθώς η ντυμένη καμπίνα με δερμάτινες επενδύσεις αποδεικνύει την ανωτερότητά της. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους το ντέρμπι καταλήγει ισόπαλο καθώς για την εξωτερική εμφάνιση οι απόψεις διίστανται και μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το γούστο είναι καθαρά υποκειμενικό.

 

Το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά έχει τις δικές του πινελιές και σε κερδίζει με την παρουσία του. Πάνω σε αυτά, τα δύο αδέρφια έχουν ρίξει αρκετό χρήμα για να τα φέρουν στη σημερινή άψογη κατάστασή τους αλλά τελικά χαλάλι τους, γιατί οι Kalkanis Brothers έχουν χτίσει ένα αξιοσέβαστο όνομα στο χώρο της μεταφοράς καθώς και στο χώρο του truck tuning.

PreviousNext