Τροχοί & TIR

Αστικές μεταφορές/ διανομές με το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eCitan

Την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eCitan, που στοχεύει σε καθαρές μεταφορές χωρίς εκπομπές CO2 , ταιριάζοντας απόλυτα στις ανάγκες της αστικής μεταφοράς
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 09/12/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eCitan, που στοχεύει σε καθαρές μεταφορές χωρίς εκπομπές CO2 , ταιριάζοντας απόλυτα στις ανάγκες της αστικής μεταφοράς. Από εταιρείες κούριερ μέχρι ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς και από φούρνους μέχρι μανάβικα και ανθοπωλεία, είναι κατάλληλο για μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών εφαρμογών, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στους ιδιοκτήτες τους. 

Το παραλαμβάνουμε από τις εγκαταστάσεις της Star Automotive Hellas στην Κηφισιά και το ρίχνουμε κατευθείαν στη δουλειά, ξεκινώντας τις μεταφορές στο λεκανοπέδιο Αττικής. Πόσα κυβικά χωρητικότητα έχει και πόσες ευρωπαλέτες χωρούν στην κλούβα του, τι κατανάλωση έφερε, πόση μπαταρία καταναλώσαμε σε δύο απαιτητικές ημέρες, είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντάμε στη συνέχεια του κειμένου.

Προσεγμένο εσωτερικό 

Στο εσωτερικό του eCitan Van ο οδηγός θα συναντήσει πολλά γνώριμα χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν ακόμη πιο άνετη και αποδοτική την καθημερινότητά του. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι αρκετοί, όπως στο ντουλαπάκι στη δεξιά πλευρά του συνοδηγού, στο υποβραχιόνιο, στις τσέπες κάθε πόρτας, καθώς επίσης στο αεροπορικού τύπου ντουλάπι επάνω από το παρμπρίζ. Το ευανάγνωστο όργανο πολλαπλών ενδείξεων παρέχει σημαντικές πληροφορίες στον οδηγό σχετικά με την κατάσταση του οχήματος ανά πάσα στιγμή. Οι κομψοί αεραγωγοί καθώς και η οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης προσφέρουν μια πιο premium αίσθηση του εσωτερικού. Επιπρόσθετα το τιμόνι με πλήκτρα πολλαπλών λειτουργιών βοηθάει ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί/ απενεργοποιεί βασικές εφαρμογές.

Προσεγμένος και εργονομικά σχεδιασμένος ο χώρος οδήγησης, καλύπτει τις ανάγκες του οδηγού.
Προσεγμένος και εργονομικά σχεδιασμένος ο χώρος οδήγησης, καλύπτει τις ανάγκες του οδηγού.

Χώρος φόρτωσης 

Για να δούμε στην πράξη τις δυνατότητες του χώρου φόρτωσης, πηγαίνουμε με το eCitan στο πεδίο δράσης του, δηλαδή σε ανθοπωλεία, μανάβικα και στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, κάνοντας διάφορες φορτώσεις. Η συρόμενη πόρτα στη δεξιά πλευρά του οχήματος έχει φαρδύ άνοιγμα και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης 57 εκατοστών βοηθάει στην εύκολη φόρτωση των προϊόντων. Η μέγιστη χωρητικότητα φορτίου είναι 3,62 κυβικά και το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 722 κιλά. Να αναφέρουμε επίσης ότι στην κλούβα χωράνε μέχρι δύο ευρωπαλέτες.

Φόρτωση ευρωπαλέτας και από την πλαϊνή πόρτα
Φόρτωση ευρωπαλέτας και από την πλαϊνή πόρτα

Διαβάστε περισσότερα για το Mercedes-Benz eCitan στο τεύχος Δεκεμβρίου - Βρείτε το εδώ

Στο ίδιο τεύχος #426

PreviousNext