Τροχοί & TIR

40 Scania Touring για Ηράκλειο και Λασίθι

Στον αριθμό ρεκόρ των 40 λεωφορείων έφτασαν οι παραδόσεις Scania Touring σε λεωφορειούχους μόνο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, γεγονός που γιορτάστηκε στην Κρήτη με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών των λ
Κυριακή 04/02/2024 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στον αριθμό ρεκόρ των 40 λεωφορείων έφτασαν οι παραδόσεις Scania Touring σε λεωφορειούχους μόνο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, γεγονός που γιορτάστηκε στην Κρήτη με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών των λεωφορείων και εκπροσώπων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, αντιπροσώπου της μάρκας στην Ελλάδα. 

Στοιχεία αιχμής του Scania Touring που προσελκύουν τους αυτοκινητιστές είναι η χαμηλή κατανάλωση χάρη στη βελτιωμένη λειτουργία της γραμμής κίνησης, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται ο νέος 13λιτρος κινητήρας της Scania, συνεργαζόμενος με το αξιόπιστο αυτοματοποιημένο σασμάν Scania Opticruise, το οποίο έχει πλέον αναβαθμιστεί και ρυθμίζει αυτόματα τη σχέση μετάδοσης και την ταχύτητα του οχήματος, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στη μείωση της κατανάλωσης. 

Επιπλέον, στη νέα γενιά των Touring διατίθεται και η εφαρμογή Scania Zone, η οποία σε πραγματικό χρόνο προβαίνει αυτόματα στις κατάλληλες ρυθμίσεις ανάλογα με τη ζώνη που ο οδηγός επιλέγει. Για παράδειγμα, ρύθμιση ταχύτητας ακολουθώντας τις συνθήκες κυκλοφορίας, όρια ταχύτητας κ.λπ. Να προσθέσουμε, επίσης, ότι επήλθαν βελτιώσεις τόσο στο πλαίσιο όσο και στο αμάξωμα. Για παράδειγμα, αυξήθηκε κατά 500 κιλά η φόρτιση του μπροστινού άξονα με βελτίωση της κατανομής των βαρών και αυξήθηκε, επίσης, ο χώρος των αποσκευών. 

Υψηλό είναι και το επίπεδο ασφαλείας με τα σύγχρονα συστήματα διατήρησης της λωρίδας, διατήρησης της προσοχής του οδηγού, αποφυγής σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα κ.α. Ειδικότερα, στη νέα γενιά των Touring, ο χώρος εργασίας του οδηγού μεγάλωσε με ταυτόχρονη βελτίωση της εργονομίας και της ορατότητας κάνοντας πιο ξεκούραστη την οδήγηση. Αναβαθμισμένο είναι και το σαλόνι των επιβατών όπου εντυπωσιάζει ο διάκοσμος, η αποδοτικότητα του κλιματισμού και τα υλικά των επενδύσεων που είναι πιο ποιοτικά. 

Να σημειώσουμε ότι το λεωφορείο προσφέρεται σε τρία μήκη: 12,1, 12,9 και 13,7 μέτρα με μεταφορική δυνατότητα από 47 μέχρι 59 αναπαυτικά καθίσματα επιβατών. «Το 2019 εγκαινιάσαμε μια διαρκή ενημέρωση των αυτοκινητιστών του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου με συνεχείς επισκέψεις και παρουσιάσεις των λεωφορείων Scania Touring», ανέφερε στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR o Διευθυντής Μονάδας Φορτηγών & Λεωφορείων, Πέτρος Πλακάκης, και συμπλήρωσε: «Θέσαμε τότε ένα φιλόδοξο, θα έλεγα, στόχο να προμηθεύσουμε τους αυτοκινητιστές του ΚΤΕΛ με περίπου 30-40 λεωφορεία. Σήμερα, παρά τις αντιξοότητες της αγοράς λόγω των γνωστών συνθηκών, έχουμε φτάσει στον αριθμό 40, γεγονός πρωτόγνωρο, αφού δείχνει την προτίμηση των λεωφορειούχων του ΚΤΕΛ στα Scania Touring έναντι του ανταγωνισμού». «Θέλοντας να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας, διοργανώσαμε μια μικρή γιορτή και ένα εντυπωσιακό tour μέσα στην πόλη του Ηρακλείου», κατέληξε ο κ. Πλακάκης. 

Φωτό: ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου

PreviousNext