Τροχοί & TIR

Because of Madness…

Τα Scania της οικογένειας Καλαντζή (Kalantzis Bros)
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 24/03/2024 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
kalatzis

Εξαιτίας μιας τρέλας και μιας αγάπης κάποιοι άνθρωποι μοχθούν καθημερινά για να έχουν τους πιο περιποιημένους στόλους. Τα φορτηγά τους είναι τα πιο αξιοζήλευτα στους δρόμους και η παρουσία τους μαγεύει τους πάντες. Μια τέτοια περίπτωση αυτοκινητιστών αποτελεί η οικογένεια Καλαντζή (Kalantzis Bros) η οποία εξειδικεύεται αρκετά χρόνια στο χώρο της μεταφοράς λυμάτων και αποβλήτων.

Θα συναντήσουμε τον Κώστα Καλαντζή και τους γιους του στην έδρα της εταιρείας στη Στυλίδα όπου θα μας παρουσιάσουν τα οχήματά τους. Παράλληλα ο Γιάννης Καλαντζής μας ετοιμάζει μια έκπληξη. Βόλτα με το Silver Dragon, το αγαπημένο του R. Το ταξίδι μας στη μαγεία και στη φινέτσα των Scania μόλις ξεκινάει. 

Άψογη η καμπίνα του λευκού R
Άψογη η καμπίνα του λευκού R

Οικογενειακό μεράκι 

Το μήλο λένε πέφτει κάτω από τη μηλιά και αυτό συχνά το βλέπουμε στο χώρο της μεταφοράς. Αν ο πατέρας έχει όρεξη και μεράκι, τότε αυτό περνάει και στα παιδιά του. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δε συμβαίνει αυτό. Στην περίπτωση του Κώστα Καλαντζή μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε διάνα. Τα παλληκάρια του είναι πάντα μαζί του, μαθαίνοντας από μικρή ηλικία τα μυστικά του επαγγέλματος. Αυτό άλλωστε είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των οικογενειακών επιχειρήσεων οι οποίες κατάφεραν να αντέξουν όλα αυτά τα χρόνια στις δυσκολίες (οικονομική κρίση, κορωνοϊός). Μερικοί όμως το πάνε ένα βήμα παραπέρα, όπως οι γιοι του Κώστα οι οποίοι συναγωνίζονται στην αγάπη και στο μεράκι για τα φορτηγά τους. Μετά από κάθε δρομολόγιο τα περιποιούνται κατάλληλα, με πλύσιμο, γρασάρισμα και φυσικά με αλοιφές στα ανοξείδωτά τους για να γυαλίζουν. Αναμφίβολα η αγαπημένη τους μέρα είναι το Σάββατο, όπου ασχολούνται με τη γενική συντήρηση του στόλου. 

Dragons Meeting 

Ζητούμε από τον Κώστα και τους γιους του να στήσουν τα Scania τους για φωτογράφιση. Παρόλο που η εταιρεία τους διαθέτει και άλλες μάρκες φορτηγών, θεωρούμε ότι οι Δράκοι αποτελούν τις ναυαρχίδες τους. Είναι πραγματικά στολίδια της Kalantzis Bros, της Φθιώτιδας και κατ’ επέκταση της εθνικής οδού. 

Η εταιρεία Kalantzis Bros από τη Στυλίδα εξειδικεύεται αρκετά χρόνια στο χώρο της μεταφοράς λυμάτων και αποβλήτων.
Η εταιρεία Kalantzis Bros από τη Στυλίδα εξειδικεύεται αρκετά χρόνια στο χώρο της μεταφοράς λυμάτων και αποβλήτων.

Και κάπου εδώ ξεκινάει η πραγματική αναμέτρηση. Τρία R και ένα 143 στήνονται απέναντί μας. Ποιο είναι το καλύτερο, μας ρωτάει ο Κώστας. Δύσκολη η απάντηση, αποκρινόμαστε. Πράγματι ποιο να θαυμάσεις περισσότερο; Το 143 που είναι ο θρύλος των δρόμων ή τα πιο σύγχρονα R. Το 143 παρόλο που έχει πατήσει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του κρύβει επιμελώς τα χρόνια του. Άλλωστε του έχει γίνει γενικό facelift και μπορούμε να πούμε ότι ξαναζωντάνεψε. 

Από την άλλη πλευρά όμως έχουμε το νέο αίμα, τα τρία R, ένα λευκό, ένα ασημί και ένα κόκκινο με τη Highline και την Topline καμπίνα αντίστοιχα. Το λευκό και το ασημί είναι πραγματικά τούμπανα. Έχουν φορτωθεί με πολλά καλούδια και η παρουσία τους δυναμιτίζει το κλίμα. Επιπρόσθετα οι ντυμένες καμπίνες δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας. 

R by night
R by night

Silver R 

Βέβαια η μεγάλη αγάπη του Γιάννη Καλαντζή είναι το ασημί R με το οποίο μας προσκαλεί για μία σύντομη βόλτα. Εξαιρετικός οδηγός, επιτυγχάνοντας καταπληκτικές αλλαγές στο κιβώτιο, κάνει τον V8 κινητήρα, σε συνεργασία με την εξάτμιση, να βγάζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα δυνατό ήχο που ακούγεται σε όλο το πέταλο του Μαλιακού! Η βόλτα μας συνεχίζεται με τη σκέψη μας βέβαια να τρέχει στο 143, γιατί ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς…

Ο Κώστας Καλαντζής με τη νέα γενιά, τους δύο γιους του.
Ο Κώστας Καλαντζής με τη νέα γενιά, τους δύο γιους του.
PreviousNext