Τροχοί & TIR

Το νέο μικρό ηλεκτρικό της Alexander Dennis

Έχει πλάτος μόλις 2,35 μέτρα και μήκος 8,5 μέτρα, ενώ προσφέρει 25 θέσεις καθήμενων και μέγιστη χωρητικότητα 45 επιβατών.
Σάββατο 11/05/2024 - 13:02
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Το «μεγάλο-μικρό λεωφορείο» Enviro100EV, όπως το αποκαλεί ο κατασκευαστής του, υποβλήθηκε σε δοκιμές στον δρόμο με την CT Plus στο νησί του Αγγλικού Καναλιού, Γκέρνσεï.

Η δοκιμή αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Δήμου και του φορέα εκμετάλλευσης λεωφορείων CT Plus να βρουν ένα κατάλληλο ηλεκτρικό λεωφορείο για τους στενούς και ελικοειδείς δρόμους του νησιού. Το Enviro100EV, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με πλάτος μόλις 2,35 μέτρα και μήκος 8,5 μέτρα, ενώ προσφέρει 25 θέσεις καθήμενων και μέγιστη χωρητικότητα 45 επιβατών. 

Η CT Plus και η Alexander Dennis θα αναλύσουν δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας, τις απαιτήσεις φόρτισης και την ευελιξία στις λεωφορειακές γραμμές του νησιού. Ο κατασκευαστής προσφέρει ολοκληρωμένη μοντελοποίηση διαδρομών με τη χρήση ενός προηγμένου προτύπου της αυτοκινητοβιομηχανίας προσομοίωσης. Ο Shaun Millar, National Account Manager της Alexander Dennis, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι που δοκιμάζουμε το νέο Enviro100EV στο Γκέρνσεϊ. Αναμένουμε ότι το λεωφορείο μας θα έχει καλές επιδόσεις, καθώς το μέγεθος και η ευελιξία του το καθιστούν ιδανικό για τους δρόμους του νησιού, ενώ προσφέρει στους επιβάτες την άνεση ενός μεγαλύτερου οχήματος. Πρόκειται για μία από τις πρώτες δοκιμές του Enviro100EV σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, και ανυπομονούμε να αναλύσουμε τα αποτελέσματα μαζί με την CT Plus». 

Ο διευθυντής της CT Plus, Kevin Hart, πρόσθεσε: «Είναι σπουδαία νέα ότι το νησί μας είναι μεταξύ των πρώτων που δοκιμάζουν το Enviro100EV. Αυτό δείχνει τη συνεχή δέσμευση που έχουν οι κατασκευαστές για την εύρεση της σωστής λύσης για το νησί. Το λεωφορείο έχει εντυπωσιακή χωρητικότητα για το μικρό του μέγεθος, καθώς τρία περισσότερα άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν στο Enviro100EV από ό,τι με τα λεωφορεία αντίστοιχου ή μεγαλύτερου μήκους που χρησιμοποιούνται ήδη στο Γκέρνσεϊ».

PreviousNext