Τροχοί & TIR

DAF Road Show 2024 στην Ergotrak

Τι δήλωσαν οι επαγγελματίες
Σάββατο 08/06/2024 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media
.
Ρεπορτάζ: Μανώλης Αγριμανάκης, Βασίλης Δαραμούσκας

Αυτοκινητιστές, διαχειριστές στόλων μεταφορικών εταιρειών και Logistics, στελέχη Οργανισμών, Σωμάτων Ασφαλείας και Δήμων, υπεύθυνοι κατασκευαστικών εταιρειών και εργολάβοι τεχνικών έργων προσήλθαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον στο Road Show της DAF που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 17 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Ergotrak στη Μάνδρα Αττικής. 

Παρουσιάστηκαν φορτηγά έτοιμα για δουλειά, φορτηγά για ειδικές χρήσεις, καθώς και πλαίσια φορτηγών για τοποθέτηση διαφόρων υπερκατασκευών (κόφες, θάλαμοι, μουσαμάδες κ.α.). 

Εντυπωσιακή ήταν, βέβαια, η παρουσία των επιβλητικών, σύγχρονων τρακτόρων της νέας σειράς DAF με πλούσιο εξοπλισμό καμπίνας και με όλα τα συστήματα ασφαλείας. Το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών εκδηλώθηκε με δεκάδες test drive που πραγματοποίησαν, θέλοντας έτσι να διαμορφώσουν τη δική τους προσωπική άποψη για το φορτηγό. Ας δούμε μερικά από τα αυτοκίνητα που παρουσίασε η Ergotrak με τη συνεργασία της DAF Trucks.

.

Τι δήλωσαν οι επαγγελματίες

Ο κ. Ιάκωβος Λογοθέτης, οδηγός τριαξονικών και τετραξονικών στην ΕΥΔΑΠ, μετά από ένα test drive με το θηριώδες 8x4, DAF XFc 530 FAD δηλώνει εντυπωσιασμένος: «συνήθως δουλεύουμε με μπάζα και αμμοχάλικο, το XFc είναι φοβερό. Με το που κάθεσαι στη θέση του οδηγού νιώθεις πως το χρησιμοποιείς καιρό, προσαρμόζεσαι άμεσα. Ξεχωρίζουν το κιβώτιο ταχυτήτων με την ταχύτητα στις αλλαγές και την ομαλή λειτουργία, το σύστημα πέδησης είναι πραγματικά φοβερό, και η ορατότητα: από παρμπρίζ, από το πλάι, ενώ μου άρεσε και το σύστημα με τις κάμερες. Στην εργασία μου, τουλάχιστον το 80% των χιλιομέτρων που διανύουμε είναι σε ασφάλτινες διαδρομές, οπότε η άνεση οδήγησης του DAF είναι πολύ σημαντική».

.

O κ. Νίκος Ρουμελιώτης μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα στη φωτογραφία, επαγγελματίας αυτοκινητιστής, και, μεταξύ άλλων ιδρυτικός αναγνώστης μας, συμμετείχε στα test drive, και θεωρεί τα νέα XG και XG+ «εξωπραγματικά, η άνεση στην καμπίνα είναι ασύγκριτη, ο χώρος ανάπαυσης με το τεράστιο κρεβάτι είναι μοναδικός. Η απόσταση από το κρεβάτι μέχρι την κεντρική κονσόλα είναι κάτι που προσωπικά δεν έχω ξαναδεί. Για τη γραμμή μετάδοσης κίνησης, η άνεση αλλαγών του σασμάν είναι υποδειγματική, ο οδηγός πραγματικά δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πρόκειται για τα πιο άνετα φορτηγά που έχω οδηγήσει».

.

O κ. Νίκος Θεοδωρίδης της Ελληνικής Μεταφορικής Κοντέινερς Α.Ε., μπροστά από ένα από τα νέα DAF XF που μόλις παρέλαβε. Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πατέρα και τον θείο του το 1990, είναι πλέον η μεγαλύτερη στην Ελλάδα στη μεταφορά, ενοικίαση, αγορά και αποθήκευση σε κοντέινερ. «Η DAF στους τράκτορες είναι θεωρώ ασύγκριτη. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το απόβαρο –προσωπικά τράκτορα με κρεβάτι και βάρος 6.880 κιλά δεν έχω ξαναδεί». Επενδύουμε σε νέα φορτηγά γιατί είναι αδύνατο να αναπτυχθείς στις μέρες μας διαφορετικά. Στο επόμενο τεύχος του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR θα υπάρχει μεγάλη συνέντευξη στην οποία εξηγεί την πορεία της εταιρείας, το μεταφορικό της έργο, τις απαιτήσεις των πελατών και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς.

.

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Ιουνίου - Βρείτε το εδω

PreviousNext