Τροχοί & TIR

Νέα πλατφόρμα διαχείρισης στόλου από τη DAF

Το PACCAR Connect μπορεί να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, οποτεδήποτε και οπουδήποτε, σχετικά με την απόδοση μεμονωμένων οχημάτων και ολόκληρου του στόλου.
Σάββατο 15/06/2024 - 12:01
Κοινοποίηση στα Social Media
.

H DAF λανσάρει μία νέα πλατφόρμα fleet management με την ονομασία PACCAR Connect. Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία, το PACCAR Connect είναι εύκολα προσβάσιμο και επιτρέπει την πολύ απλή ενσωμάτωση με το υπάρχον λογισμικό τρίτων κατασκευαστών, ενώ παρέχει ευρύ φάσμα πληροφοριών και μεγάλη ευκολία χρήσης. 

Κάθε νέο DAF XB, XD, XF, XG και XG+ παραδίδεται στάνταρ σε συνδυασμό με τουλάχιστον 10 χρόνια δωρεάν πρόσβασης στο PACCAR Connect. Το PACCAR Connect αποτελείται από το «κουτί» (hardware) και λογισμικό στο φορτηγό, ένα αποσπώμενο tablet (προαιρετικά) στην καμπίνα και μια διαδικτυακή πύλη στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση σχεδόν κάθε σταθερή ή κινητή συσκευή. 

Το PACCAR Connect μπορεί να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, οποτεδήποτε και οπουδήποτε, σχετικά με την απόδοση μεμονωμένων οχημάτων και ολόκληρου του στόλου, τις υλικοτεχνικές διαδικασίες και την απόδοση των οδηγών, βοηθώντας έτσι τους διαχειριστές μικρών και μεγάλων στόλων οχημάτων να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του PACCAR Connect σύμφωνα με τη DAF, είναι ότι οι υπάρχουσες εφαρμογές εφοδιαστικής από τα λεγόμενα «τρίτα μέρη» (third parties) μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα από την ηλεκτρονική πύλη. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση των διαδικασιών εφοδιασμού και της απόδοσης ενός στόλου από έναν υπολογιστή, φορητό υπολογιστή ή ακόμη και ένα tablet. 

Το PACCAR Connect Tablet συμβάλλει επίσης στο να γίνει το έργο του οδηγού ευκολότερο και αποτελεσματικότερο, καθώς μπορεί να συνδέσει τις κινητές υπηρεσίες του PACCAR Connect με το σύστημα πλοήγησης της DAF. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες διαδρομές που καταρτίζονται από την έδρα της μεταφορικής εταιρείας, μπορούν να αποστέλλονται απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του φορτηγού DAF. Το PACCAR Connect παρέχει τη δυνατότητα προβολής όλων των στοιχείων και κατάστασης του στόλου 24 ώρες το 24ωρο online ή την αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του «προγραμματιστή αναφορών» ανά πάσα στιγμή. 

Οι αναφορές διαδρομής και καυσίμων μπορούν να εμφανίζονται στον πίνακα οργάνων σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις. Με στόχο την επίτευξη μέγιστης αποδοτικότητας, το PACCAR Connect κάνει επίσης χρήση του γεω-εντοπισμού, ειδοποιώντας την έδρα της εταιρείας κάθε φορά που ένα φορτηγό πλησιάζει σε μια τοποθεσία παράδοσης ή είναι και πάλι πλήρως λειτουργικό μετά από συντήρηση σε σημείο σέρβις. Οι ιδιοκτήτες στόλου που χρειάζονται πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες μπορούν να επιλέξουν και τις προαιρετικές υπηρεσίες Eco Score και Vehicle Health. Η πρώτη παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του οδηγού, ενώ η δεύτερη εστιάζει στην κατάσταση του οχήματος - συμπεριλαμβανομένων σημάτων σε πραγματικό χρόνο από το ταμπλό και μιας ένδειξης για το πότε το όχημα θα χρειαστεί το επόμενο σέρβις. 

Κάθε νέο DAF XB, XD, XF, XG και XG+ συνδέεται στάνταρ για δέκα χρόνια με το PACCAR Connect, ακόμη και αν το όχημα αλλάξει ιδιοκτήτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλες οι ενημερώσεις της πύλης πραγματοποιούνται δωρεάν με τη χρήση του πιο ενημερωμένου λογισμικού. Στους χρήστες του DAF Connect θα προσφερθεί αναβάθμιση λογισμικού, χωρίς επιπλέον κόστος, στο νέο και πιο εκτεταμένο PACCAR Connect.

PreviousNext