Τροχοί & TIR

SCANIA PITSOS THE Legendary!

Επισκεπτόμαστε τον Βόλο για το R Pitsos Junior, έναν τράκτορα με μοναδική εμφάνιση.
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 29/06/2024 - 11:32
Κοινοποίηση στα Social Media
Scania Pitsos junior. Ο Βασιλιάς της Πίτσος μεταφορικής από το Βόλο.
Scania Pitsos junior. Ο Βασιλιάς της Πίτσος μεταφορικής από το Βόλο.

Η οικογένεια Πίτσου από το Βόλο μετράει αρκετές δεκαετίες παρουσίας στην εθνική μεταφορά με την πρώτη και δεύτερη γενιά στο τιμόνι και την τρίτη έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της. 

Κάθε μέλος της οικογένειας Πίτσου είναι γέννημα θρέμμα μεταφορέων. Από μικρή ηλικία βρέθηκαν στο επαγγελματικό τιμόνι ο Γιάννης και ο αδερφός του Πάνος και σήμερα συνεχίζουν τα παιδιά τους. Αυτό που ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι ότι δεν είναι απρόσωπη και παρά το μεγάλο στόλο τους, διατηρούν τα φορτηγά τους πάντα σε άριστη κατάσταση. Αυτή τη φορά επισκεπτόμαστε το Βόλο για το R Pitsos Junior, έναν τράκτορα με μοναδική εμφάνιση.

Μαρκίζες με έξτρα φώτα όγκου κάτω από τα σπόιλερ και στις δύο πλευρές, ζάντες αλουμινίου και φυσικά τα σήματα V8.
Μαρκίζες με έξτρα φώτα όγκου κάτω από τα σπόιλερ και στις δύο πλευρές, ζάντες αλουμινίου και φυσικά τα σήματα V8.

Η αρχή 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον ιδρυτή της μεταφορικής Απόστολο Πίτσο ο οποίος έκανε την αρχή και εν συνεχεία τον ακολούθησαν τα παιδιά του Γιάννης και Πάνος και πλέον και τα εγγόνια του. Η αρχή έγινε με ένα Mercedes-Benz το οποίο ονόμαζε «Πηλιορίτισα». Με αυτό το φορτηγό μετέφερε προϊόντα λαχαναγοράς από το Πήλιο προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Ο Απόστολος έκανε δύσκολα και απαιτητικά χιλιόμετρα, στους στενούς δρόμους του ορεινού όγκου του Πηλίου, όπου το χειμώνα ήταν απροσπέλαστοι από τα χιόνια. Επίσης τα φορτηγά της εποχής εκείνης προσέφεραν ελάχιστες ανέσεις στους οδηγούς τους, συγκριτικά με τα σημερινά. Μαζί του «ψήθηκαν» στο επαγγελματικό τιμόνι οι γιοι του οι οποίοι απέκτησαν εμπειρία από μικρή ηλικία. 

Πίτσος family.
Πίτσος family.

Ημέρα συντήρησης 

Το Σάββατο είναι η κατεξοχήν ημέρα για συντήρηση και πλύσιμο. Είναι η ημέρα που ο στόλος έχει γυρίσει από τα δρομολόγια και είναι σταματημένος μέχρι την Κυριακή το βράδυ ώσπου να βγει και πάλι στο δρόμο. 

Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά αυτοκινητιστές πέρασαν μία χρήσιμη συνήθεια και στη νεότερη γενιά. Ποια είναι αυτή; Να φορέσουν τις φόρμες τους, να πιάσουν τη μουτζούρα στα χέρια τους, και να πέσουν κάτω από τη ράμπα. Μόνο έτσι καταλαβαίνεις τι ακριβώς θέλει το φορτηγό σου. Σίγουρα τον τελικό λόγο έχουν τα συνεργεία αλλά πάντα η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Αν δεις και την παραμικρή διαρροή υγρών, τότε μπορείς να προλάβεις πολλά. Ο Γιάννης και ο Πάνος βρήκαν μια «μαγιά» από τον πατέρα τους, ωστόσο πήγαν την επιχείρηση πολλά βήματα παραπέρα. Δεν εφησυχάστηκαν δηλαδή. Αντίθετα αξιοποίησαν τις γνώσεις τους, δουλεύουν σκληρά και σήμερα έχουν δημιουργήσει μία υγιή και με καλές βάσεις μεταφορική επιχείρηση. 

Καλοσχεδιασμένη και η πίσω πλευρά με έξτρα φώτα.
Καλοσχεδιασμένη και η πίσω πλευρά με έξτρα φώτα.

Βελτιωμένα φορτηγά

Στον τομέα που παίρνει επίσης άριστα η μεταφορική Πίτσος είναι στο Truck Tuning. Παρόλο που έχουν αρκετά φορτηγά στον στόλο τους, αυτό δεν τους εμποδίζει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να ασχοληθούν με τις βελτιώσεις τους. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Πρέπει και ο οδηγός που θα το πάρει να έχει το ίδιο μεράκι με τον ιδιοκτήτη για να το διατηρεί στην κατάσταση που πρέπει.

White R 

Στο παρελθόν έχουμε φωτογραφίσει και άλλα φορτηγά της επιχείρησης, με πιο πρόσφατο ένα Volvo FH 16 610. Αυτή τη φορά σειρά παίρνει και πάλι ένας Σουηδός, αλλά από την αντίπερα όχθη. Ένα λευκό R το οποίο έχει επιμεληθεί η δεύτερη και η τρίτη γενιά με επιτυχία. Εξωτερικά και εσωτερικά έγιναν οι αλλαγές που έπρεπε για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το παρουσιαστικό του. Άλλωστε το συγκεκριμένο μοντέλο, επιδέχεται αρκετές αλλαγές. 

Τριάκτινο κοκάλινο τιμόνι
Τριάκτινο κοκάλινο τιμόνι

Γείσος επάνω και κάτω, προβολείς, μαρκίζες, φωτεινή επιγραφή ανήκουν στον κατάλογο των βελτιώσεων. Από εκεί και πέρα σήματα με V8, κρυφοί και φανεροί φωτισμοί το αναδεικνύουν τις βραδινές ώρες. Στο εσωτερικό οι επιρροές προέρχονται από ολλανδικά φορτηγά με τριάκτινο κοκάλινο τιμόνι και βελούδινες επενδύσεις. Βέβαια το highlight του συγκεκριμένου R είναι τα επάνω ντουλάπια τα οποία έχουν μετατραπεί σε μίνι μπάρ. Ο δράκος της εταιρείας Πίτσος σαγηνεύει τους πάντες στο πέρασμά του και το μόνο βέβαιο είναι ότι και η νέα γενιά βαδίζει στο σωστό δρόμο... 

PreviousNext