Τροχοί & TIR

Απεβίωσε ο Sergio Marchionne

Την τελευταία του πνοή στα 66 του χρόνια, άφησε ο Sergio Marchionne, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και της Ferrari, αλλά και μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμ
Πέμπτη 26/07/2018 - 10:53
Κοινοποίηση στα Social Media

Την τελευταία του πνοή στα 66 του χρόνια, άφησε ο Sergio Marchionne, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και της Ferrari, αλλά και μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Εξέπνευσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

«Δυστυχώς, αυτό που φοβόμαστε έχει συμβεί. Ο Sergio Marchionne, άνθρωπος και φίλος, έχει φύγει.», δήλωσε ο John Elkann, πρόεδρος της Fiat Chrysler. Υπενθυμίζουμε πως σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η εταιρεία, έκανε λόγο για σοβαρές επιπλοκές σε μία εγχείρηση ώμου, που την ανάγκασε να επισπεύσει τη διαδικασία της διαδοχής (ο Marchionne επρόκειτο να βγει σύντομα στη σύνταξη), ορίζοντας ως νέο CEO τον Mike Manley, πρώην επικεφαλής της Jeep.

«Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι να χτίσουμε πάνω στην κληρονομιά που μας άφησε, συνεχίζοντας να αναπτύσσουμε τις ανθρώπινες αξίες της υπευθυνότητας και της δεκτικότητας, στις οποίες ήταν ο πιο ένθερμος πρωταθλητής. Η οικογένειά μου και εγώ θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για αυτά που έχει κάνει. Οι σκέψεις μας είναι με τη Manuela και τους γιους του Alessio και Tyler.», κατέληξε η ανακοίνωση του John Elkann.

PreviousNext