Τροχοί & TIR

Απίστευτο κόλπο. Στη φορολογική αποθήκη οι παλετοδεξαμενές είχαν...νερό!

Μεγάλη, γνωστή στην Κρήτη επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών με έδρα το Ηράκλειο, εισήγαγε 23 τόνους αιθυλικής αλκοόλης η οποία θα παρέμενε εντός τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου φορολο
Πέμπτη 13/04/2023 - 11:04
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Ελληνική Αστυνομία
Φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Μεγάλη, γνωστή στην Κρήτη επιχείρηση εισαγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών με έδρα το Ηράκλειο, εισήγαγε 23 τόνους αιθυλικής αλκοόλης η οποία θα παρέμενε εντός τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου φορολογικής αποθήκης.

Ωστόσο, σε μια επιχειρησιακή δράση των αστυνομικών και τελωνειακών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο επιχειρηματίας είχε αφαιρέσει από τις παλετοδεξαμενές την αιθυλική αλκοόλη και τις είχε γεμίσει με νερό!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης αλκοολούχων ποτών, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση κατά το διήμερο 10 και 11 Απριλίου 2023, σε περιοχή του Ηρακλείου. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, με τη συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε./Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/Τμήμα Η΄ και την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ)/4ο Τμήμα Κ.Ο.Ε.

Κατά τον έλεγχο επιχείρησης εμπορίου αλκοολούχων ποτών διαπιστώθηκε παράνομη διάθεση αιθυλικής αλκοόλης, συνολικής ποσότητας 23.000 λίτρων άνυδρων. Όπως προέκυψε, η ελεγχόμενη ενώ όφειλε να διατηρεί εντός τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου φορολογικής αποθήκης την ανωτέρω ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης αντ’ αυτού είχε αντικαταστήσει αυτή με νερό με σκοπό την παραπλάνηση των ελεγκτικών αρχών καθώς δεν είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενες τελωνειακές επιβαρύνσεις για την ήδη διατιθέμενη αυτή ποσότητα.

Στην προκειμένη περίπτωση ελήφθησαν δείγματα από παλετοδεξαμενές για έλεγχο περιεχομένου από τη Χημική Υπηρεσία, ενώ θα ενημερωθούν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για τον καταλογισμό των τελωνειακών και φορολογικών προστίμων. Παράλληλα, εκτιμάται ότι, το ποσό που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο υπερβαίνει τις 650.000 ευρώ. 

Ακολούθησαν συλλήψεις και οι υπεύθυνοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

PreviousNext