Τροχοί & TIR

Αρχές Δεκεμβρίου ο 3ος διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ

Ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός για την εκκαθάριση της ΕΛΒΟ προβλέπεται να προχωρήσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, με το θέμα της πώλησης της εταιρείας να εκτιμάται πως θα έχει αίσια κατάληξη ως το τ
Δευτέρα 19/11/2018 - 16:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός για την εκκαθάριση της ΕΛΒΟ προβλέπεται να προχωρήσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, με το θέμα της πώλησης της εταιρείας να εκτιμάται πως θα έχει αίσια κατάληξη ως το τέλος του έτους. Αυτό τουλάχιστον, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο περιθώριο του συνεδρίου Thessaloniki Summit 2018.

Μάλιστα, ο υπουργός αποκάλυψε ότι υπάρχουν ήδη πέντε εταιρείες που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την ΕΛΒΟ, ενώ ενδέχεται να προστεθεί και έκτος ενδιαφερόμενος. Σημειώνεται, πως με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχει ξεκινήσει νέος γύρος επαφών με τις δύο εταιρείες που είχαν καταθέσει στο παρελθόν δεσμευτικές προσφορές. Πρόκειται για το γερμανικό όμιλο Krauss – Maffei Wegmann και το νοτιοαφρικάνικο όμιλο Paramount Group, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι νέοι ενδιαφερόμενοι.

Επιπλέον, ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε πως η ΕΛΒΟ δεν πρόκειται να πωληθεί τμηματικά, να «σπάσει» δηλαδή σε επιμέρους εταιρείες. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το καλοκαίρι του 2017 ο τελευταίος διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος και αφορούσε στην πώληση του 85,49% του ενεργητικού της ΕΛΒΟ, με ελάχιστη τιμή προσφοράς τα 10 εκ. ευρώ.

PreviousNext