Τροχοί & TIR

Δρομολόγια στην Αθήνα με το Solaris υδρογόνου

Από αύριο Τρίτη 4 Απριλίου και μέχρι την Παρασκευή, το αστικό λεωφορείο υδρογόνου της Solaris θα πραγματοποιήσει δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία και τερματισμό τον χώρο του Ζαππείου. Το
Δευτέρα 03/04/2023 - 15:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Από αύριο Τρίτη 4 Απριλίου και μέχρι την Παρασκευή, το αστικό λεωφορείο υδρογόνου της Solaris θα πραγματοποιήσει δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία και τερματισμό τον χώρο του Ζαππείου.

Το δωδεκάμετρο αστικό Solaris Urbino 12 Hydrogen είναι ένα χαμηλοδάπεδο αστικό λεωφορείο μηδενικών εκπομπών ρύπων, με πραγματικά εντυπωσιακή εκμετάλλευση. Στα 12 μέτρα μήκους και στους 19,2 τόνους μικτού, διαθέτει ικανότητα τοποθέτησης έως και 37 καθισμάτων και μεταφοράς 89 επιβατών. Ωστόσο, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει διαμόρφωση μεγαλύτερου ή μικρότερου αριθμού καθισμάτων. Εξοπλίζεται με μπαταρίες High Power της Solaris, κυψέλες καυσίμου 70 kW της Ballard. Ο άξονας κίνησης είναι ο AVE 130 της ZF. Αποδίδει ισχύ 120 kW και ροπή 465 Nm. Το πλάτος του λεωφορείου είναι 2.550 χιλ. και το ύψος του 3.480 χιλ.

Μεγάλο μέρος της αποδοτικότητας και της ευχρηστίας σε πραγματικές συνθήκες του Urbino 12 hydrogen τελευταίας γενιάς οφείλεται στα νέα ρεζερβουάρ «Type 4» για το υδρογόνο που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής. Αυτά είναι τοποθετημένα στην οροφή του οχήματος, και μπροστά για καλύτερη κατανομή των μαζών. Είναι 5, κυλινδρικού σχήματος, με χωρητικότητα 312 λίτρα το καθένα (1512 συνολικά), ή 35,5 κιλά υδρογόνου, σε πίεση λειτουργίας 350 bar στους 15 βαθμούς Κελσίου.

PreviousNext