Τροχοί & TIR

Επαναλειτουργία σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Αθήνα, η συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, με στελέχη του εν λόγω υπουργείου και της διοίκησης του ΟΣ
Τρίτη 31/05/2022 - 10:03
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: ΟΣΕ
Φωτό: ΟΣΕ

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Αθήνα, η συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, με στελέχη του εν λόγω υπουργείου και της διοίκησης του ΟΣΕ, σχετικά με το θέμα της επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαΐου, ο περιφερειάρχης σε ανάλογη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα -με τη συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου- είχε συζητήσει εκτενώς τη διαδικασία που εξελίσσεται, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο. Παράλληλα, είχε εξεταστεί συνολικά και το θέμα της επανενεργοποίησης του μετρικού δικτύου μέχρι την Καλαμάτα.

Ωστόσο, πληροφορίες του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR αναφέρουν ότι το κρίσιμο θέμα για την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου είναι η βιωσιμότητά του, αν σήμερα υπάρχει μεταφορικό έργο επιβατών ικανό να καλύπτει το κόστος αυτής της γραμμής.

Όπως είναι γνωστό, οι πόλεις της ανατολικής Πελοποννήσου μέχρι την Καλαμάτα εξυπηρετούνται οδικώς χάρη στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο "Μορέας" που έχει συντομεύσει σημαντικά τις αποστάσεις.

PreviousNext