Τροχοί & TIR

Επιπλέον 25 ηλεκτρικά VOLVO ζήτησε η DFDS

Ο παγκόσμιος όμιλος Ναυτιλίας και Logistics DFDS πρόσθεσε ακόμη 25 μονάδες στην παραγγελία των 100 ηλεκτρικών φορτηγών VOLVO που έχει ήδη τοποθετήσει. Τα συμπεράσματα των οδηγών και των υπευθύνων το
Τετάρτη 22/12/2021 - 10:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο παγκόσμιος όμιλος Ναυτιλίας και Logistics DFDS πρόσθεσε ακόμη 25 μονάδες στην παραγγελία των 100 ηλεκτρικών φορτηγών VOLVO που έχει ήδη τοποθετήσει.

Τα συμπεράσματα των οδηγών και των υπευθύνων του στόλου από τη λειτουργία των πρώτων φορτηγών που παρέλαβε η DFDS υπήρξαν θετικά, με αποτέλεσμα την προσαύξηση των οχημάτων κατά 25 ακόμη μονάδες.

Το μοντέλο που έχει επιλέξει η DFDS είναι το Volvo FM Electric με μικτό βάρος συρμού 44 τόνων. Με μια αργή φόρτιση τη νύχτα και μια γρήγορη στη διάρκεια της ημέρας – κατά το διάλειμμα του οδηγού ή στην ώρα του γεύματος -το φορτηγό εξασφαλίζει εμβέλεια 500 χιλιομέτρων σε μια εργάσιμη ημέρα.

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι η Volvo από το 2019 κατασκευάζει σε κανονική παραγωγή ηλεκτρικά φορτηγά διευρύνοντας, μάλιστα, και τη γκάμα τους. Έτσι, σήμερα διαθέτει έξι ηλεκτρικά φορτηγά: Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL, όλα για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και το Volvo VNR για Η.Π.Α. και Καναδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρωπαϊκή αγορά των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών (άνω των 16 τόνων) η Volvo Trucks κατέχει μερίδιο 40%.

PreviousNext