Τροχοί & TIR

Ford: Τα Emoji στην υπηρεσία της ασφάλειας (+VIDEO)

Την επικοινωνία μεταξύ δικυκλιστών και οδηγών και κατ’ επέκταση την ασφάλεια που απολαμβάνουν στον δρόμο, θέλει να αναβαθμίσει το πρωτότυπο μπουφάν «Emoji Jacket» που δημιούργησε η Ford, στο πλαίσιο
Παρασκευή 14/02/2020 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το πρωτότυπο μπουφάν Emoji Jacket της Ford δημιουργήθηκε για να αναβαθμίσει την επικοινωνία μεταξύ δικυκλιστών και οδηγών και να προάγει με αυτό τον τρόπο την οδική ασφάλεια.
Το πρωτότυπο μπουφάν Emoji Jacket της Ford δημιουργήθηκε για να αναβαθμίσει την επικοινωνία μεταξύ δικυκλιστών και οδηγών και να προάγει με αυτό τον τρόπο την οδική ασφάλεια.

Την επικοινωνία μεταξύ δικυκλιστών και οδηγών και κατ’ επέκταση την ασφάλεια που απολαμβάνουν στον δρόμο, θέλει να αναβαθμίσει το πρωτότυπο μπουφάν «Emoji Jacket» που δημιούργησε η Ford, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μοιραστείτε τον δρόμο» (Share The Road) της μάρκας, που επιδιώκει να καλλιεργήσει την αρμονία ανάμεσα στους χρήστες των δρόμων.

Το Emoji Jacket της Ford δεν διατίθεται προς πώληση και έχει σχεδιαστεί με απώτερο στόχο την μείωση των εντάσεων στον δρόμο. Επιτρέπει στους αναβάτες να δείχνουν πιο εύκολα και με μεγαλύτερη σαφήνεια ποιες είναι οι προθέσεις τους, αλλά και να δηλώνουν πώς αισθάνονται. Περιλαμβάνει ένα πάνελ από LED σώματα, τα οποία μπορούν να απεικονίζουν είτε μία από τις τρεις «φατσούλες» (emoji) που δείχνουν τη διάθεση του αναβάτη, είτε ένα από τα δύο βέλη κατεύθυνσης, είτε το σήμα κινδύνου. Ο δικυκλιστής ενεργοποιεί τα παραπάνω με τη βοήθεια ενός ασύρματου τηλεχειριστηρίου που βρίσκεται τοποθετημένο στο τιμόνι του ποδηλάτου του.

«Ζούμε και οδηγούμε σε ένα κόσμο όπου η επικοινωνία είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Αλλά πολύ συχνά, η επικοινωνία μεταξύ οδηγών και δικυκλιστών μπορεί να έχει τη μορφή ενός κορναρίσματος ή μιας άσεμνης χειρονομίας. Οι δικυκλιστές συχνά πρέπει να αφήσουν το τιμόνι για να επικοινωνήσουν. Το Emoji Jacket χρησιμοποιεί έναν παγκοσμίως κατανοητό τρόπο επικοινωνίας ώστε οι εντάσεις να μπορούν να μετριαστούν – και όλοι θα μάθουμε να μοιραζόμαστε τον δρόμο, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της καμπάνιας “Share The Road”», δήλωσε ο υπεύθυνος του “Share The Road” της Ford of Europe, Emmanuel Lubrani.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Ford που παρουσιάσει το πρωτοποριακό μπουφάν Emoji Jacket:

Video URL
PreviousNext