Τροχοί & TIR

Γέφυρα Σερβίων: Απαγόρευση για φορτηγά άνω των 40 τόνων. Πώς θα κυκλοφορούν τα οχήματα από 3,5 έως 40 τόνους

Την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος από 3,5 έως 40 τόνους στην Εθνική οδό Κοζάνης-Λάρισας από τη χιλιομετρική θέση 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 αποφάσισε η Δ/ν
Πέμπτη 25/01/2024 - 14:37
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος από 3,5 έως 40 τόνους στην Εθνική οδό Κοζάνης-Λάρισας από τη χιλιομετρική θέση 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 αποφάσισε η Δ/νση Αστυνομίας Κοζάνης. Ο αποκλεισμός ισχύει ακόμα για φορτηγά άνω των 40 τόνων. Συγκεκριμένα:

Aπαγόρευση της κυκλοφορίας με μεικτό βάρος άνω των σαράντα (40) τόνων στην Εθνική οδό Κοζάνης-Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), με την κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων να διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων: 

α) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων – Γρεβενών, Εγνατία Οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως. 

β) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω της ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως. 

γ) Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω ΠΑΘΕ (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδιού) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως. 

δ) Τα οχήματα με μέγιστο ύψος τεσσάρων (4) μέτρων, από το 30ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)-Αυλές-Γούλες-Ρύμνιο και αντιστρόφως. 

ε) Από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη μέσω της διασταύρωσης Τριγωνικού ( 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου. 

στ) Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης-Ρυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές

- Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου– Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχ. Οδός Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως. 

- Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως. 

- Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

Για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των τρεισήμισι (3,5) τόνων ορίζεται ως ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση το διάστημα των εκατό (100) μέτρων, η οποία θα υποδεικνύεται στους οδηγούς με κατάλληλη σήμανση 

Ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας επί της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων καθώς και επί της Γέφυρας Ρυμνίου ορίζεται τα 40 χλμ/ώρα. 

Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται αμφίδρομα, χωρίς τη χρήση φωτεινών σηματοδοτών. 

Διάρκεια κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έως και την 31-03-2024.

PreviousNext