Τροχοί & TIR

Η σύλληψη/ κατάσχεση της Κυριακής

Διαλέγουν το πρωί της Κυριακής για να περάσουν τους αλλοδαπούς στην Ιταλία, όμως συλλαμβάνονται στην Ηγουμενίτσα. Την Κυριακή, χθες 28/2/21, έγινε μια ακόμη σύλληψη έξι αλλοδαπών καθώς και του 43χρο
Δευτέρα 01/03/2021 - 09:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Διαλέγουν το πρωί της Κυριακής για να περάσουν τους αλλοδαπούς στην Ιταλία, όμως συλλαμβάνονται στην Ηγουμενίτσα.

Την Κυριακή, χθες 28/2/21, έγινε μια ακόμη σύλληψη έξι αλλοδαπών καθώς και του 43χρονου αλλοδαπού διακινητή τους και, βέβαια, κατασχέθηκε και η νταλίκα. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο ψυγείο μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) στον χώρο του επικαθήμενου τους έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

Να υπενθυμίσουμε πως την αμέσως προηγούμενη Κυριακή, την ίδια πρωινή ώρα, η ομάδα δίωξης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνέλαβε δύο ημεδαπούς 37 και 50 ετών που επέβαιναν σε νταλίκα μέσα στην οποία βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, 925.000 ευρώ, κινητά κ.λπ., τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τον τράκτορα και το επικαθήμενο.

Συλλήψεις και στη Βόρεια Ελλάδα

Την ίδια μέρα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 31, 39 και 49 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας και Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Ειδικότερα, σε δασώδη περιοχή πλησίον της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας, ο 39χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στάθμευσε σε σημείο όπου τον ανέμεναν ο 31χρονος με την 49χρονη εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και αποβίβασε δώδεκα αλλοδαπούς (εκ των οποίων 2 ανήλικα), τους οποίους ο 31χρονος, οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα.

PreviousNext