Τροχοί & TIR

Η Volvo για τη φόρτιση των ηλεκτρικών φορτηγών

Καθώς στη Σουηδία πληθαίνουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών φορτηγών, η Volvo Trucks εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία για γρήγορη φόρτιση βαρέων οχημάτων. Ειδικότερα, η Volvo Trucks δημιούργησε ένα εθνικό δίκτ
Σάββατο 07/10/2023 - 08:30
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Volvo Trucks
φωτό: Volvo Trucks

Καθώς στη Σουηδία πληθαίνουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών φορτηγών, η Volvo Trucks εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία για γρήγορη φόρτιση βαρέων οχημάτων.

Ειδικότερα, η Volvo Trucks δημιούργησε ένα εθνικό δίκτυο δημόσιων ταχυφορτιστών για βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά, το οποίο τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διευκολύνει τους μεταφορείς να βρίσκουν και να έχουν πρόσβαση στους σταθμούς γρήγορης φόρτισης.

Η νέα υπηρεσία είναι ανοιχτή σε όλες τις μάρκες φορτηγών και εμφανίζει όλους τους σταθμούς φόρτισης που είναι κατάλληλοι για βαρέα οχήματα, ανεξάρτητα από το ποιος τους χειρίζεται. Ο χρήστης μπορεί να πληρώσει για φόρτιση μέσω της νέας πλατφόρμας. Σύντομα, μάλιστα, θα είναι δυνατή και η προκράτηση του χρόνου φόρτισης.

Εκτός Σουηδίας, η Volvo Trucks συνεργάζεται στενά με φορείς εκμετάλλευσης σημείων φόρτισης σε όλο τον κόσμο για να επεκτείνει αυτή την υπηρεσία όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα και γρήγορα.

Η συνεργασία με Daimler και Traton

Η Volvo Trucks, αναπόσπαστο μέρος του Ομίλου Volvo, κατασκευάζει επίσης υποδομή φόρτισης μέσω της Milence, μιας κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε με την Daimler Truck και τον Όμιλο Traton. Η συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση και λειτουργία τουλάχιστον 1.700 σημείων φόρτισης πράσινης ενέργειας υψηλής απόδοσης σε αυτοκινητοδρόμους και κοντά σε αυτοκινητοδρόμους καθώς και σε κόμβους logistics σε όλη την Ευρώπη. Η υποδομή θα προσφέρει φόρτιση σε όλα τα βαρέως τύπου ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, ανεξαρτήτως μάρκας.

«Οι πελάτες θα μπορούν να λάβουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το πού θα βρουν σταθμούς φόρτισης για βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά και μπορούν να είναι βέβαιοι ότι πληρώνουν μια δίκαιη τιμή αγοράς χωρίς κρυφές χρεώσεις», αναφέρει ο Roger Alm.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία φόρτισης της Volvo Trucks

Ο πελάτης μπορεί να βρει και να πληρώσει για τη φόρτιση μέσω του Volvo Connect και μιας εφαρμογής για κινητά. Μπορεί να εντοπίσει από τον ψηφιακό χάρτη τους σταθμούς φόρτισης και εάν είναι διαθέσιμοι. Η υπηρεσία φόρτισης αποτελεί μέρος της διεπαφής Volvo Connect της Volvo Trucks για ψηφιακές υπηρεσίες. Όταν φθάνει σε σταθμό φόρτισης, ο οδηγός χρησιμοποιεί μια κάρτα ή μια εφαρμογή για κινητά για αναγνώριση και έναρξη της φόρτισης και στη συνέχεια λαμβάνει ένα συγκεντρωτικό τιμολόγιο.

PreviousNext