Τροχοί & TIR

Η Volvo με φυσικό αέριο

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας των επαγγελματικών οχημάτων Volvo Trucks στην Ελλάδα από το 1950, ήταν ένας από τους βασικούς χορηγούς της ημερίδας που διοργανώθ
Τρίτη 01/12/2015 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας των επαγγελματικών οχημάτων Volvo Trucks στην Ελλάδα από το 1950, ήταν ένας από τους βασικούς χορηγούς της ημερίδας που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 4-5 Νοεμβρίου 2015 με θέμα «Φυσικό Αέριο και Ανάπτυξη».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Διευθυντής Πωλήσεων Επαγγελματικών Οχημάτων Volvo Φίλιππος Μενάγιας, αναφέρθηκε στο νέο Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas, συμπιεσμένο φυσικό αέριο) το οποίο έχει αναπτυχθεί πρωτίστως για εργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν μικρούς κύκλους οδήγησης με επαναλαμβανόμενες εκκινήσεις και σταματήματα όπως συλλογή απορριμμάτων και τοπικές διανομές. Είναι εφοδιασμένο με νέο κινητήρα αερίου 9 λίτρων Euro 6, ο οποίος διαθέτει τεχνολογία ανάφλεξης με μπουζί και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

«Με το Volvo FE CNG μπορούμε πλέον να προσφέρουμε στις εταιρείες που κάνουν πολλά δρομολόγια σε αστικό περιβάλλον, ένα φορτηγό με πολύ μικρότερες επιπτώσεις για το περιβάλλον. Σε πολλές πόλεις του κόσμου, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις με άλλους τύπους καυσίμου αντί για το πετρέλαιο για την κίνηση των φορτηγών. Ειδικότερα, στο χώρο της διακίνησης απορριμμάτων, τα ανανεώσιμα καύσιμα είναι συχνά προϋπόθεση για να διασφαλιστεί συμβόλαιο προμήθειας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μενάγιας.

PreviousNext