Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά φορτηγά από το εργοστάσιο της Steyr

Μήνυμα των καιρών και των νέων τάσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία θα λέγαμε ότι αποτελεί η σημερινή συμφωνία της Steyr με τη Volta Trucks για την παραγωγή 100% ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, η άλλοτ
Κυριακή 12/09/2021 - 09:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Μήνυμα των καιρών και των νέων τάσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία θα λέγαμε ότι αποτελεί η σημερινή συμφωνία της Steyr με τη Volta Trucks για την παραγωγή 100% ηλεκτρικών οχημάτων.

Ταυτόχρονα, η άλλοτε πανίσχυρη αυστριακή βιομηχανία με φορτηγά σε δεκάδες χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της που είναι «ο δρόμος για μηδενικές εκπομπές ρύπων».

Η Volta Trucks κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά φορτηγά -ελαφρά και μεσαία προς το παρόν- και σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της στην Αυστρία για να καλύψει κυρίως τις αγορές της Αγγλίας και της Γαλλίας, όπου ήδη δραστηριοποιείται.

Η παραγωγή των ηλεκτρικών φορτηγών Volta στη Steyr θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2022, ενώ τα πρωτότυπα οχήματα που θα παραχθούν νωρίτερα θα διατεθούν σε πελάτες για δοκιμαστική χρήση. Οι υπεύθυνοι των δύο πλευρών εκτιμούν ότι το 2025 η παραγωγή θα φτάσει τις 27.000 μονάδες τον χρόνο και θα έχουν προστεθεί 500 θέσεις εργασίας.

PreviousNext