Τροχοί & TIR

Καραμανλής: Σύντομα ηλεκτρικά λεωφορεία – 13 δισ. σε υποδομές

«Σύντομα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα δούμε ηλεκτρικά και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία», είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην τηλεο
Παρασκευή 24/04/2020 - 11:58
Κοινοποίηση στα Social Media

«Σύντομα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα δούμε ηλεκτρικά και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία», είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», τονίζοντας πως ο σχετικός διαγωνισμός θα είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες.

Στην ίδια εκπομπή, ο υπουργός μίλησε για τα μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όταν ξεκινήσει η σταδιακή μετάβαση στην επόμενη ημέρα της κρίσης του κορονοϊού, όπως και για τα μεγάλα έργα υποδομών που θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την επόμενη ημέρα, διότι σιγά-σιγά μπαίνουμε σε μία σταδιακή αποκατάσταση», δήλωσε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι σήμερα κυκλοφορούν στην Αθήνα 550 από τα περίπου 1.000 λεωφορεία. Τόνισε, επίσης, πως έχει ήδη δρομολογηθεί το σχέδιο για τη σταδιακή επαναφορά των λεωφορείων και των συρμών του μετρό στην κανονικότητα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συζητείται με το Υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι: «Κομβικό ρόλο για την επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη ημέρα θα παίξουν τα μεγάλα project υποδομών». Συγκεκριμένα, ο υπουργός σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη σχεδιάσει μεγάλες επενδύσεις, ύψους 13 δισ. ευρώ, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, ο Ε65 και το Flyover στη Θεσσαλονίκη.

PreviousNext