Τροχοί & TIR

ΜΑΝ TGS 41.400 8X4 BB, EURO 6 για το Δήμο Αγρινίου

Ένα νέο τετραξονικό ΜΑΝ TGS προμηθεύτηκε ο Δήμος Αγρινίου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς αυτοσυμπιεζόμενων κλειστών containers στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Αγρινίου. Την αναδοχή κα
Δευτέρα 29/06/2015 - 16:03
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα νέο τετραξονικό ΜΑΝ TGS προμηθεύτηκε ο Δήμος Αγρινίου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς αυτοσυμπιεζόμενων κλειστών containers στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Αγρινίου. Την αναδοχή και παράδοση του εξοπλισμού είχε η εταιρία «Αφοι Σιβρή Ο.Ε. Τεχνολογία Περιβάλλοντος – Δομικά Μηχανήματα».

Η μεταφορά του εξοπλισμού, από την έδρα της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη έως τον Χ.Υ.Τ.Α. Αγρινίου, έγινε οδικώς, μέσω της εξειδικευμένης εταιρείας Vegatrans. Το ΜΑΝ TGS είναι εξοπλισμένο με γάντζο ανύψωσης του Ολλανδικού εργοστασίου HYVA, τύπου Hyvalift 26-65S και θα μεταφέρει απορρίμματα μέσω 2 αυτοσυμπιεζόμενων κλειστών Containers (μάρκας Husmann Umwelttechnik) από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αμφιλοχίας στο Χ.Υ.Τ.Α. Αγρινίου.

Η μεταφορά απορριμμάτων μέσω των αυτοσυμπιεζόμενων κλειστών Containers έχει μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι της παλιάς συμβατικής μεθόδου, όπου το κάθε ένα απορριμματοφόρο μετέφερε μια μικρή ποσότητα απορριμμάτων, σχεδόν ασυμπίεστα, από τα σημεία συλλογής έως τον χώρο του απομακρυσμένο Χ.Υ.Τ.Α. διανύοντας αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων με υψηλό κόστος.

Με το νέο σύστημα αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων, τα απορριμματοφόρα οχήματα, θα ξεφορτώνουν απευθείας στις πρέσες συμπίεσης του πλησιέστερου ΣΜΑ. Μέσω των πρεσών, τα απορρίμματα θα συμπιέζονται και θα μεταφορτώνονται αυτόματα στα Containers και στη συνέχεια θα μεταφέρονται οδικώς, οικονομικά και ασφαλή στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. για την περαιτέρω διαχείριση. Τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία είναι τα εξής:

-Μείωση της κυκλοφορίας και κατ΄ επέκταση αποσυμφόρηση των οδικών αρτηριών (ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο).

-Μείωση (έως και μηδενικές απώλειες) των διαρροών των απορριμμάτων. -Μείωση του λειτουργικού κόστους και των εξόδων συντήρησης και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. - Συμβολή στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος (λιγότερα καυσαέρια).

-Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του Χ.Υ.Τ.Α., καθότι τα απορρίμματα μεταφέρονται προσυμπιεσμένα.

-Μέσω της οικονομίας του λειτουργικού κόστους της συνολικής διαχείρισης, οι Φορείς έχουν την δυνατότητα να μειώσουν τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη.

Προτιμήθηκε το 8x4 TGS της ΜΑΝ Truck & Bus, καθώς ο Χ.Υ.Τ.Α. Αγρινίου βρίσκεται σε βουνό της περιοχής με πολύ στενό, απότομο και γεμάτο στροφές δρόμο.Παρά τις αντιξοότητες της διαδρομής, η οδική συμπεριφορά του ΜΑΝ TGS είναι άψογη και ο Δήμος απέκτησε ένα όχημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Διαβάστε επίσης

PreviousNext